Kaza orucu nedir ve ne zaman tutulur?

Kaza orucu, Ramazan'da mükellef olduğu halde tutulamayan oruçlardır. Sefere çıkmış yolcular, hasta kişiler, çocuğunu emziren kadınlar durumlarından dolayı oruç tutamamış olabilir. Bu kişiler Ramazan ayından hemen sonra ne zaman imkan bulurlarsa, oruçların

Kaza orucu nedir ve ne zaman tutulur?

Kaza orucu, Ramazan'da mükellef olduğu halde tutulamayan oruçlardır. Sefere çıkmış yolcular, hasta kişiler, çocuğunu emziren kadınlar durumlarından dolayı oruç tutamamış olabilir. Bu kişiler Ramazan ayından hemen sonra ne zaman imkan bulurlarsa, oruçlarını kaza etmek durumundadırlar.

Ama Ramazan ayından hemen sonra kaza edilecek diye bir husus yoktur. Kişi ömrü boyunca bu oruçları kaza edebilir. 

Kişi kaza oruçlarını tutmadan vefat edecek olursa, borçlu olarak vefat etmiş olur. Dolayısıyla kazaya kalmış oruçlarını bir an önce kaza etmesi en doğrudur.

Orucunuz kazaya kalmamasına rağmen kendi rızanızla oruç tutmaya niyet ettiyseniz buna "nafile orucu" denir. Nafile orucu bozmak zorunda kaldığınızda o da kaza orucuna girer ve kaza etmek gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler