Kaza kurbanı polis, şehit sayıldı

Şehit polisin ailesine 78 bin 500 lira tazminat ödendi, eşine 1673 lira maaş bağlandı.Erzincan'da, cinnet getiren meslektaşına yönelik operasyonda vurulan ve ambulansa yürüyerek gitmesine rağmen hastanede hayatını kaybeden polis memuru Yusuf Arslan şehit

Kaza kurbanı polis, şehit sayıldı

Şehit polisin ailesine 78 bin 500 lira tazminat ödendi, eşine 1673 lira maaş bağlandı.

Erzincan'da, cinnet getiren meslektaşına yönelik operasyonda vurulan ve ambulansa yürüyerek gitmesine rağmen hastanede hayatını kaybeden polis memuru Yusuf Arslan şehit sayıldı.

SABAH'ın "Böylesine ölüm yok" manşetiyle duyurduğu olay; 18 Haziran 2011'de, Erzincan'da yaşandı. Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 5 yıllık polis Muhammet Demir (27); babası, annesi ve kardeşiyle kavga edince, balkona çıkarak, etrafa rastgele ateş etmeye başladı. Olay yerine giden meslektaşları Demir'i teslim olmaya ikna edemedi.

Özel Harekat ekipleri çağrıldı. Operasyon hazırlığı başladı. Bu sırada babası tarafından ikna edilen Demir, silahını teslim etti. O anda bir el silah sesi duyuldu. Kurşun, Hırsızlık Masası Amiri Komiser Hikmet Çakıcı'nın belini sıyırdıktan sonra, 30 metre ilerideki sivil ekip aracında bekleyen Ahlak Büro Amirliği'nde görevli Yusuf Arslan'a (36) isabet etti.

Yürüyerek ambulansa binen Arslan, hastanede kan kaybından öldü. Kurşunun Demir'in silahından çıktığını belirlendi. Tetiği kimin çektiğiyse tespit edilemedi. Arslan'dan geriye 2 çocuk ve bir eş kaldı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Arslan'ın görev şehidi sayılması için rapor hazırlayıp Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Müfettişler de aynı yönde görüş bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık talebi onayladı. Olaydan sonra Erzincan'daki polisler, aralarında 111 bin lira toplayarak aileye verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan 25 bin, Emekli Polis Sandığı'ndan 32 bin 700, SGK'dan da 18 bin 800 lira ödendi. SGK, eşi Deniz Arslan'a bin 673 lira maaş bağladı. Arslan'ın 5 yaşındaki oğlu Doğukan ile 4 yaşındaki oğlu Burak, devletin eğitim ve sağlık yardımından da yararlanacak. Adliyede memur olan eşiyse Antalya'ya atandı.

İTİRAF ETTİ, YARGILANACAK

Bu süreçte; Asayiş Şube'de görevli polis memuru M.E.A. "Bir arkadaş yerdeki silah alıp Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih D.'ye verdi. Fatih Bey de bize doğru uzattı. Almak için elimi uzattığımda parmağım tetiğe dokunmuş olabilir. Çok üzgünüm" dedi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan M.E.A. "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan, 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler