Kayseri'de patlama!

Kayseri'de bulunan tıbbi ve sanayi tüp dolum tesisi henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Çıkan yangında fabrika kül olurken, ölen veya yaralanan olmadı.Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) 20. cadde üzerinde bulunan Selahattin Kitir'e ait Erciyesgaz Ba

Kayseri'de patlama!

Kayseri'de bulunan tıbbi ve sanayi tüp dolum tesisi henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Çıkan yangında fabrika kül olurken, ölen veya yaralanan olmadı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) 20. cadde üzerinde bulunan Selahattin Kitir'e ait Erciyesgaz Bayisi SK Sınai ve Tıbbi Gazlar dolum tesisi içerisinde, saat 19.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

İlk patlamanın ardından çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek tesis içerisinde patlamaların devam etmesine neden oldu. KOSB'nde bulunan itfaiye ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaparken, merkez ve çevre istasyonlardan gelen 16 itfaiye aracı söndürme çalışmalarına katıldı. Söndürme çalışmalarında da patlamalar devam ederken, alevler dolum tesisi kısmı ile idari kısmı sardı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren yangın söndürüldükten sonra tesis içerisine giren itfaiye erleri soğutma çalışmalarına devam etti. Yangında, tesis kullanılamaz hale gelirken, üzerinde sanayi ve tıbbi gaz tüpleri bulunan kamyon ile tesis çalışanlarını taşıyan servis minibüsü de tamamen yandı. Yangının mesai saati dışında meydana gelmesi olası faciayı önledi. Yangında ölen yada yaralanan olmazken, dumandan etkilenen itfaiye erlerine ise ayran verildi. Tesisin çevresinde bulunan kablo fabrikaları ise patlamalar ve yangından etkilenmedi. Zararla ilgili tespit çalışmaları başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem