Kaymakamın şehit olduğu saldırı ile ilgili 7 tutuklama

Şehit olan Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e düzenlenen saldırı ile ilgili olarak 7 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaymakamın şehit olduğu saldırı ile ilgili 7 tutuklama
Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lılarca makam odasında el yapımı bombanın patlaması sonucu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıya ilişkin 7 kişi tutuklandı.

Tutuklanan şüpheliler arasında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş’ın yer alması dikkat çekti. Tahsin Erdaş’ın, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde “belediye başkan adayı” olabilmek için AK Parti Derik İlçe teşkilatını ziyaret ederek, aday adaylık resmi başvurusunu yaptığı ortaya çıktı.
 
7 KİŞİYE TUTUKLAMA
 
Mardin Cumhuriyer Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince gözaltına alınan 71 kişiden, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 29'unun savcılıktaki sorguları tamamlandı. Sorgularının ardından 17 kişi salıverildi.
 
Mahkemeye çıkarılan 12 şüpheliden aralarında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu ve Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol'un da bulunduğu 7'si tutuklandı, 5'i ise serbest bırakıldı.
 
TAKVİM GAZETESİ DE O İSME İŞARET ETMİŞTİ
 
Hükümete yakın Takvim gazetesi de, Derik Kaymakamı Fatih Safitürk’ü katledilmesinde Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş’a dikkat çekmişti. Takvim’in haberinde, “Mardin'in Derik ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ü şehit eden saldırıyla ilgili gözaltına alınan Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş'ın, 'Bombanın getirilmesi talimatı ve kumandayı ayarladığı' öğrenildi” denilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler