Kayıp genci bulmak isterken...

Batman Çayı'nda balık avlarken kaybolan bir genci arayan arama kurtarma ekipleri, suya gömülmüş bir araçta 7 Suriyelinin cesediyle karşılaştı. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde balık avlamak için Batman Çayı'na giden Civan Roj Ergül (20) akıntıya k

Kayıp genci bulmak isterken...
Batman Çayı'nda balık avlarken kaybolan bir genci arayan arama kurtarma ekipleri, suya gömülmüş bir araçta 7 Suriyelinin cesediyle karşılaştı.
 
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde balık avlamak için Batman Çayı'na giden Civan Roj Ergül (20) akıntıya kapıldı. Ailesinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı su altı ekiplerince yapılan arama çalışmasında Ergül'ün cesedi Şerbetli köyü yakınlarında bulundu.
 
EKİPLER 7 KİŞİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞTI
 
Çalışma sırasında çayda bir otomobil olduğunu gören ekipler otomobilde yaptıkları aramada 2'si erkek 5'i kadın 7 kişinin de cesedine ulaştı.  İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Bakır, yaptığı açıklamada, suda bir boğulma vakası olduğu yönünde yapılan ihbar üzerine ekiplerin Batman Çayı'nda araştırma yaptığını bildirdi. Su altı ekiplerince yapılan aramada kaybolan Ergül'ün cesedine ulaşıldığını belirten Bakır, "Arama kurtarma ekiplerince su altında yapılan aramada bir aracın da suya gömüldüğü fark edildi. Araç içerisinde yapılan aramada Suriye uyruklu oldukları belirlenen 2'si erkek 5'i kadın olmak üzere 7 kişinin de cansız bedenlerine ulaşıldı" dedi.
 
YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
 
Yaklaşık beş gündür kendilerinden haber alamadıkları yakınlarının içinde bulunduğu aracı Batman çayından çıkarken gören Suriyeli bazı mülteciler, sinir krizleri geçirdi. Bölgede yakınlarını ziyarete giden beş kişiden bayram arifesinden beri haber alamadıklarını söyleyen Suriyeli aileler, gözyaşlarını tutamadı. Olay yerine gelen nöbetçi Savcı, cesetlerin otopsini Bıçakçı karakolu bahçesinde yaptırılmasını istedi. Olay yerine gelen BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, acıların büyük olduğunu belirterek, çevredekilerin görevlilere yardımcı olmasını istedi.
 
Sudan çıkarılan 8 kişinin cesedi, otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem