Kayakçının ölümüne soruşturma!

Erzurum'daki Konaklı Kayak Tesisleri'nin uluslararası standartlara uymadığına ilişkin gazetelerde yer alan iddiaları ciddiyetle araştıracaklarını ifade eden Bakan Kılıç, tesislerin bir yıl önce Unıversiade oyunlarına ev sahipliği yaptığını belirterek, "Er

Kayakçının ölümüne soruşturma!

Erzurum'daki Konaklı Kayak Tesisleri'nin uluslararası standartlara uymadığına ilişkin gazetelerde yer alan iddiaları ciddiyetle araştıracaklarını ifade eden Bakan Kılıç, tesislerin bir yıl önce Unıversiade oyunlarına ev sahipliği yaptığını belirterek, "Erzurum'daki iki tesis de bir yıl önce Uluslararası Kayak Federasyonu'nun denetiminden geçerek onay almıştı. Büyük bir gelecek vaat eden Aslı Nemutlu'nun ölümü bizi derinden sarsmıştır. Acımız büyüktür. Maalesef dünyanın her yerinde bu tür kazalar olabiliyor. Bölgeye hemen uzman bir ekip gönderdim. En küçük ihmal, kusur varsa araştırılacaktır" dedi.

Bakan Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'tan bilgi aldıktan sonra uzmanlardan oluşan bir ekibi Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'ne gönderilmesi talimatını verdi. Bakan Kılıç, Spor Genel Müdürlüğü'ndeki uzman isimlerden oluşan ekipten, kazayla ilgili ihmal iddialarını en kısa sürede açıklığa kavuşturacak bir rapor hazırlamalarını istedi.

KAYAK FEDERASYONU BAŞKANI AYIK TOPLANTI DÜZENLEYECEK

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Konaklı Kayak Merkezinde kayak kazasında hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili Pazar günü basın toplantısı düzenleyecek.

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken düşüp hayatını kaybeden kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünde ihmaller olup olmadığı yönündeki soruları Federasyon Başkanı Ayık, Pazar günü düzenleyeceği toplantıda yanıtlayacak.

Konuya açıklık getirmek isteyen federasyon, Pazar günü Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Palandöken'deki Kayak Evi'nde bir basın toplantısı düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem