"Kavgaya değil, barışa ihtiyacımız var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim kavgaya değil, barışa ihtiyacımız var. Bizim gerginliğe değil, bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Umuyorum 2 Kasım'da aydınlık bir Türkiye'de hep birlikte uyanacağız" dedi.İzmir ziyaretlerini sürdüren CHP Gene

"Kavgaya değil, barışa ihtiyacımız var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim kavgaya değil, barışa ihtiyacımız var. Bizim gerginliğe değil, bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Umuyorum 2 Kasım'da aydınlık bir Türkiye'de hep birlikte uyanacağız" dedi.

İzmir ziyaretlerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi'nin ailelerin rahatlıkla çocuklarını bırakabileceği bir merkez olarak tasarladığı Kozağaç Pırlanta Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılış ve konuşmaların öncesinde daha önce farklı noktalarda açılan dört diğer merkezin sorumluları ve merkezde bulunan çocuklar canlı olarak açılış alanına bağlandı ve Kılıçdaroğlu'nu selamladı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, "Umuyorum 2 Kasım'da aydınlık bir Türkiye'de hep birlikte uyanacağız. Baskı istemiyoruz, kavga istenmiyoruz. Gerginlik istemiyoruz. Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzın ne olursa olsun 78 milyon yurttaşımızı kucaklamak istiyoruz. Bizim kavgaya değil barışa ihtiyacımız var. Bizim gerginliğe değili bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Birlikte yaşamak, "önce Türkiye" demek, çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek, bütün üniversiteye giden çocuklarımızın en geç bir yıl içinde yurt sorunu çözmek gibi ideallerimiz ve amaçlarımız var. Umarım bu idealleri ve amaçları 2 Kasım sabahında hep birlikte gerçekleştirriz" diye konuştu.

"BU ÇABAYI HARCAMAYA HEPİMİZ HAZIRIZ"

Konuşmasına, "Neyin açılışını yapmak istiyorsunuz diye sorulduğunda bir eğitim kurumunun açılışını yapmak derim" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buca Belediye Başkanımız Levent Piriştina, çok önemli bir olayı gerçekleştirmiş. Miniklerimize pırlanta merkezleri açarak onların eğitimine, sosyal yaşamına ailelerine ve Türkiye'ye çok önemli katkıda bulunuyor. Seçim bildirgemizi gençlere adadık. Onlar bizden daha iyi yetişmeli ve daha iyi dünyayı okuyabilmeliler. Eğer çocuklarınıza güzel miras bırakmak istiyorsanız onları eğitime, Türkiye'ye dünyaya kazandırın. Bunu yapacağız, bu çabayı harcayacağız. Bütün belediye başkanlarımıza "her mahallede kreş açın" dedim. Aileler çocuklarını güven içinde bırakacakları merkezi görsünler. Hindistan yazılım sektöründe bir numara. Acaba neden dünyada bir numara diye merak ettik, şu gerçeği gördük; daha oyun çağında çocuklara matematiği oyun içinde öğretiyorlar. Biz çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Bu çabayı harcamaya hepimiz hazırız. Bütün yurttaşlarıma bunun sözünü veriyorum."

"CHP İKTİDARINDA ÖĞRETMENSİZ KÖY KALMAYACAK"

CHP'nin seçim bildirgesindeki eğitimle ilgili konulara değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Okul aile birliklerimiz var. Ama bu birliklerin dernek olma ötesinde bir yetkileri yok. Seçim bildirgemizde ilan ettik, okul aile birliklerinin tamamını yasal statüye taşıyayacağız. Veliler okulun eksikliğini görüyorsa, yanlışını görüyorsa oraya müdahale etme konusunda söz sahibi olacak. Aileler eğitimde daha güzel çıtayı yakalamış olacaklar. Taşımalı eğitime tümüyle son vereceğiz. Nerede çocuğumuz varsa orada öğretmenimiz olacak. CHP iktidarında öğretmensiz köy kalmayacak. Anneler çocukları okula gönderirken beslenme çantası veriyor. Tam gün eğitimi savunduğumuz için aileler artık çocuklarına beslenme çantası vermeyecekler, çocuklar öğretmenleriyle birlikte okulda hiçbir ücret ödemeden yemeklerini yiyecekler. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; çocuklarımızı düşünen, onların geleceğini düşünen, öğretmenlerimizi düşünen tek parti var o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

MİLLETVEKİLLERİ İLE AYNI SAĞLIK HAKLARI

Şehit yakınları ve gazilerle ilgili CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan maddeler hakkında da bilgi veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Son günlerde acı haberlerle karşılaşıyoruz. Şehitlerimiz geliyor, gazilerimiz var. O sorunların çözümü için de CHP proje geliştirdi. Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu oluşturulup bu kurul doğrudan Başbakanlığa bağlı olacak. Şehit yakınları ve gaziler kendi dertlerini anlatacak makam bulamıyorlar. Böylece bu sorunu çözeceğiz. Sorunla karşılaştıklarında Başbakanlığa bağlı bu kurula başvurarak sorunlarını çözecekler. Gazilere şükran borçluyuz. Gaziler ve şehit yakınları, milletvekilleri hangi sağlık haklarından yararlanıyorlarsa aynı haklardan yararlanacaklar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler