Kato'da kobralı operasyon!

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden Kato Dağı'na yönelik başlatılan operasyon sonucu dün gece çatışma çıktı. Çatışmanın hala devam ettiği bildirildi.Beytüşşebap ilçesinde bulunan ve Hakkari'ye kadar uzanan Kato Dağı'nda binlerce askerin katılımıyla büyük çap

Kato'da kobralı operasyon!

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden Kato Dağı'na yönelik başlatılan operasyon sonucu dün gece çatışma çıktı. Çatışmanın hala devam ettiği bildirildi.

Beytüşşebap ilçesinde bulunan ve Hakkari'ye kadar uzanan Kato Dağı'nda binlerce askerin katılımıyla büyük çapta başlatılan operasyon sonucu dün gece çatışma çıktı.

Kato Dağı'na yönelik bir haftadır Hakkari'den başlatılan askeri operasyona dün gece de Beytüşşebap ilçesinden geçici olarak ilçe merkezinde konuşlanan Bolu Tugayı ve Kayseri İndirme Tugayı'na bağlı asker ve çok sayıda özel harekatçı destek verdi. Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan Skorsky ve Kobra tipi helikopterler, Beytüşşebap Alay Komutanlığı'nın helikopter pistine inerek, Bolu Tugayı ve Kayseri İndirme Tugayı'na bağlı özel askerlerden oluşan çok sayıda asker ve özel harekatçıyı alarak Kato Dağı'nın stratejik bölgelerine indirme yaptı. Kato'da bulunan PKK örgütünü etkisiz hale getirmek için yoğun bir askeri operasyon devam ediyor.

Binlerce askerin katıldığı operasyonda Kobra helikopterler Kato Dağı'nı yaylım ateşine tutarken, silah sesleri ilçe merkezinde de duyuluyor. Skorsky tipi helikopterler operasyon alanına özel birlikleri indirdikten sonra tekrar ilçe merkezine gelerek askerleri alırken, ilçe merkezinde helikopter trafiği gözden kaçmadı. İlçe halkı da Kato Dağı'nda başlayan operasyonun çok büyük olduğunu, Beytüşşebap'ta bu kadar büyük bir operasyonla ilk defa karşılaştıklarını belirttiler.

PKK'lılar ile askerler arasında sıcak temasın sağlandığı Kato Dağı'nda dün geceden itibaren çatışma çıktığı ve çatışmanın halen devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem