Katil sanık Ankara'da yargılanacak!

Kayseri'de 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 6 yaşındaki Dilruba ve 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin kardeşlerle komşuları 10 yaşındaki Türkan Ay'ı öldürdüğü iddiasıyla halen Ankara'da tutuklu bul

Katil sanık Ankara'da yargılanacak!

Kayseri'de 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 6 yaşındaki Dilruba ve 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin kardeşlerle komşuları 10 yaşındaki Türkan Ay'ı öldürdüğü iddiasıyla halen Ankara'da tutuklu bulunan Uğur Veli Gülışık, Yargıtay'ın aldığı karar uyarınca Başkent'te yargılanacak

Hakkında 3 kez ağırlaştırılmış omür boyu hapis cezası istenen ve geçen 1 Haziran'da Kayseri'de yapılan ilk duruşmada "Bana bunları polis baskı yaparak kabul ettirdi. Suçsuzum" diyen Uğur Veli Gülışık'a, çocukları öldürülen Ay ve Tekin ailelerinin fertleri mahkeme salonunda saldırdı. Yargılamanın yapıldığı Kayseri 2'ci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, 'Duruşmanın Kayseri'de görülmesi sakıncalı' isteğiyle başvurduğu Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, duruşmaların bundan böyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesini kabul etti.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYOR

Halen Ankara Sincan Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan Uğur Veli Gülışık, 5 sayfalık iddianamede 'suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak, suçun işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak, çocuğa veya bedenen ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten adam öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuk veya kendini bedenen ve ruh bakımından savunamayacak kişiye cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak'la suçlanıyor. İddianamede Uğur Veli Gülışık hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Ayrıca sanık Gülışık'ın, 'hürriyeti yoksun bırakma' suçundan 3 kez 21 yıla kadar ve 'cinsel istismar' suçundan da 22. 5 yıla kadar olmak üzere, toplam 85. 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler