Kastamonu’nun Logo Arayışı Sürüyor - Kastamonu haber

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, Türkiye'de ayının Kastamonu ile özdeştirildiğine dikkat çekerek, bu kapsamda Kastamonu'nun logosunun "ayı" olması gerektiğini söyledi. Halil Uluay, Kastamonu Valiliği tarafından gündeme getirilen logo tartışm

Kastamonu’nun Logo Arayışı Sürüyor - Kastamonu haber

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, Türkiye'de ayının Kastamonu ile özdeştirildiğine dikkat çekerek, bu kapsamda Kastamonu'nun logosunun "ayı" olması gerektiğini söyledi.

Halil Uluay, Kastamonu Valiliği tarafından gündeme getirilen logo tartışmalarına farklı bir görüş getirdi. AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, geçtiğimiz yıllarda sık sık tartışmaya açılan ve her defasında geri adım atılan şehrin logosunun "ayı" olması gerektiğini belirterek, "Kastamonu'nun logosunun ayı olması gerekiyor. Çünkü bazı şeylerin üzerine doğru gitmezseniz yani toplumsal algının peşine düşerseniz bu algının altında ezilirsiniz. Bu tür algının üzerine gitmeniz gerekiyor ki, bu algı kırılabilsin. Biz, Kastamonulular olarak ayı lafından alınıyorsak, bunlar sürekli bizim ilerleyen yıllarda da üzerimize gelecektir. Biz, şehir olarak bunu daha fazla geciktirmeden yüzleşmemiz gerekiyor" dedi.

"AYI GÜCÜ TİMSAL EDER"

Ayının doğada zarif, güçlü ve akıllı bir hayvan olduğuna dikkat çeken Av. Uluay, "Kendisine saldırı olmadan birisi zarar vermeden yani kendisine bir tehdit görmeden kimseye saldırmaz. Fakat Türk toplumunda ayı, bundan ziyade kaba saba bir hayvan olarak algılanıyor. Ayı, kendisine zarar vermeyen hiçbir canlıya zarar vermez. Bunun dışında da ayıya zarar verebilen canlıda çok azdır. Yani her hayvan, ayıya kolay kolay zarar veremez. Ayı güçlü bir hayvandır ve gücü timsal eder. Ayı, kendisine de zarar veren bir canlı olursa onu parçalar, kimse durduramaz. Ayıya karşı koymak zordur. Her canlı ayıya karşı koyamaz" diye konuştu.

"AYI İLE İLGİLİ NEGATİF ALGI YIKILMALIDIR"

Ülke genelinde Kastamonuluların, kendilerine etiket olmuş ayı algısının bu yüzden yıkması ve bununla yüzleşmesi gerektiğini ifade eden Av. Halil Uluay, "Bu yüzdün ülke genelinde Kastamonuluların, bu ayı algısının yıkılması için bir şey yapıp bir yerden bu olayla yüzleşmek gerekiyor. Bir de panda deyince kimse üzerine alınmıyor, gücenmiyor fakat ayı denilince, nedense alınıyoruz" şeklinde konuştu.

Kastamonuluların, tarih boyunca hep savaşçı kimliği ile bilinen bir millet olduğuna işaret eden AK Parti İl Başkanı Uluay, şöyle konuştu:

"Kastamonulularda, tarih boyunca hep savaşçı kimliği ile bilinen bir millettir. Kurtuluş Savaşında en çok şehit veren, kadınıyla erkeğiyle kurtuluş mücadelesi yapmış, Candaroğulları Beyliğine başkentlik yapmış bir şehirdir. Kastamonu, çok eski değil yakın bir zamana kadar sınırları Üsküdar'a kadar uzanan bir şehirdir. Kastamonu, tarihi boyunca hiç işgal görmemiş fakat buna rağmen en çok şehit veren bir şehirdir. Kastamonu, Evliyalar şehridir. Birçok Evliyanın ikamet ettiği bir şehirdir."

Güç, özgürlük ve mücadeleci gibi karakteristik özelliklerine bakıldığında Ayı'nın, Kastamonulular ile kıyaslanabileceğini ve aynı özelliklere sahip denilebileceğini vurgulayan Uluay: şöyle devam etti:

"Kastamonu'yu, ayı ile kıyaslayabilir ve aynı özelliklere sahip diyebiliriz. Çünkü ayı, özgür bir hayvandır ve ormanlarda istediği gibi özgürce dolaşır, gezer. Kastamonu'da tarihi boyunca özgürlüğüne düşkün bir şehirdir. Bu uğurda mücadele etmiş ve bağımsızlığını, özgürlüğünü hiçbir zamanda yitirmemiştir"

Kastamonu’nun Logo Arayışı Sürüyor - Kastamonu haber

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler