Kargodan IŞİD’e ait telsiz ve telefonlar çıktı

Gaziantep'te terör örgütü IŞİD'e ait olduğu belirlenen ve kargoyla gönderilen 8 adet telsiz ve telsiz telefon ile 4 adet antene el koyuldu. Olayla ilgili 3'ü yabancı 6 kişi gözaltına alındı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, IŞİD terör örgütü üy

Kargodan IŞİD’e ait telsiz ve telefonlar çıktı

Gaziantep'te terör örgütü IŞİD'e ait olduğu belirlenen ve kargoyla gönderilen 8 adet telsiz ve telsiz telefon ile 4 adet antene el koyuldu. Olayla ilgili 3'ü yabancı 6 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, IŞİD terör örgütü üyelerince Gaziantep'teki bağlantılarına kargoyla telsiz gönderileceği ve buradan da çatışma bölgelerine götürüleceği yönündeki bilgi üzerine güvenlik güçlerinin kente gelen kargo paketine el koyduğu belirtildi. Pakette 8 adet telsiz ve telsiz telefon ile 4 adet anten ve yükseltici ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, "DEAŞ terör örgütünün standartlara uygun 200-250 km mesafede iletişim imkanı sağlayan telsiz telefonları ilimizde bulunan bağlantıları vasıtasıyla kargo ile ilimize göndereceği tespit edilmiştir. Kargo paketine el konularak, yapılan inceleme sonucunda 2 adet Senao marka SN-358 Plus model telsiz, 6 adet Senao marka telsiz telefon el cihazı, 2 adet yükseltici anten, 2 adet çatı anteni (kablo ve aparatları) ele geçirilmiştir" denildi.

Telsiz ve antenlerin Suriye'deki çatışma bölgelerine gönderileceği tahmin edilirken, Gaziantep'te olayla bağlantılı olduğu belirlenen ve IŞİD örgütü adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen 3'ü yabancı uyruklu toplam 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler