Karayılan yakalandı demedim!

Alaaddin Burucerdi, Murat Karayılan'ın yakalandığı yönünde bir açıklamada bulunmadığını söyledi.

Karayılan yakalandı demedim!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İran Dışişleri Bakanı Ali EkberSalihi ile görüştüğü ve Salihi’nin PKK elebaşısı Murat Karayılan’ın İrantarafından yakalandığına ilişkin ellerinde bir bilgi bulunmadığını söylediği öğrenildi.Anadolu Ajansı, ilk geçtiği "Karayılan yakanladı" haberini "PKK'nın ikinci adamı yakalandı" olarak düzeltti.

Murat Karayılan'ın akrabaları ise yakalandı haberine inanmıyor. Akrabaları, "Murat silaha karşı biridir, karıncayı bile incitmemiştir" diyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştüğü ve Salihi’nin PKK elebaşısı Murat Karayılan’ın İran tarafından yakalandığına ilişkin ellerinde bir biligi bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, bugün İran Dışişleri Bakanı Salihi’yi arayarak, Karayılan’ın yakalandığı haberlerini sordu.

Salihi’nin Davutoğlu’na, ellerinde Karayılan’ın yakalandığına ilişkin bilgi olmadığını söylediği bildirildi.

Aynı şekilde Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi de İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ile konuştu.

Burucerdi’nin bu görüşmede büyükelçiye, "Karayılan’ın yakalandığını söylemediğini" aktardığı öğrenildi.

AA KARAYILAN YAKALANDI HABERİNİ BÖYLE VERDİ

İran’ın resmi haber ajanslarından Fars’ın bildirdiğine göre, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, terör örgütü PKK’nın "iki numaralı isminin" yakalandığı haberlerini teyit etti.

Fars ajansının haberinde şu ifadeler var: "Burucerdi, Meclis’te bugün gazetecilerin PKK’nın iki numaralı isminin yakalandığı haberlerine ilişkin bir soruya verdiği cevapta, "Bu haber doğrudur, İran istihbarat birimleri, bu terör örgütünün iki numaralı ismini yakalamıştır" ifadesini kullandı.

Burucerdi, "İstihbarat güçlerimiz, PKK’nın iki numaralı ismini tutuklayarak çok önemli bir iş başarmışlardır" dedi.

İran’ın bir başka resmi haber ajansı Mehr de "PKK;nın ikinci adamının yakaladığı haberi doğrulandı" başlığı altında şu ifadelere yer verdi: "İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi, terör örgütü PKK;nın ikinci adamının İran tarafından yakalandığını doğruladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem