Karayılan: Ateşkes ilan ettik

PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan, Öcalan'ın çağrısı üzerine ''21 Mart'tan itibaren ateşkes ilan ettiklerini'' açıkladı.PKK'ya yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamada Karayılan, "Parlamento ve hükümet komisyon oluşturup yasal zemi

Karayılan: Ateşkes ilan ettik

PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan, Öcalan'ın çağrısı üzerine ''21 Mart'tan itibaren ateşkes ilan ettiklerini'' açıkladı.PKK'ya yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamada Karayılan, "Parlamento ve hükümet komisyon oluşturup yasal zemini hazırlarsa geri de çekiliriz" dedi.

PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan, Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında okunan mektubuna yanıtı Almanya'nın Bonn şehrinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında verdi. Kutlamalar esnasında video mesajı yayınlanan Karayılan, Kürtçe yaptığı konuşmasında, "21 Mart'tan itibaren ‘ateşkes’ ilan ediyoruz. Parlamento ve hükümet komisyon oluşturup yasal zemini hazırlarsa geri de çekiliriz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler