"Kararı Cumhuriyet Hükümeti verir"

Başbakan Erdoğan:"Burada yanlış anlaşılma var. TSK ve diğer güvenlik güçlerimiz, hepsi Cumhuriyet hükümetinin verdiği, vereceği kararlarla hareket eder" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Başbakanı Noroviin Altankhuyag ile ortak anlaşmaların imzala

"Kararı Cumhuriyet Hükümeti verir"

Başbakan Erdoğan:"Burada yanlış anlaşılma var. TSK ve diğer güvenlik güçlerimiz, hepsi Cumhuriyet hükümetinin verdiği, vereceği kararlarla hareket eder" 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Başbakanı Noroviin Altankhuyag ile ortak anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak toplantı düzenledi.
 
Başbakan Erdoğan, "Türkiye ile Moğolistan'ın yüzyıllara dayanan bir dostluğu var. Moğolistan'a gelip Orhun kitabelerini konuşmak mümkün değil. Bu ortak tarih ve kültürümüzün en somut işaretidir. Bilge Kağan Karayolu ve Orhun Müzesi TİKA'nın desteği ile 2008'de hizmete açıldı. Orada havayolu planlaması da bizim de üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu olacaktır." dedi.
 
Erdoğan, "Aramızdaki ticaret 36 milyon Dolar civarında. bu bizler için çok çok küçük bir rakam. şimdi kendimize 2015 için yeni bir hedef belirledik. 250 milyon Dolar'ı yakalamamız gerekiyor. Burada ortak irade mevcut. İşadamlarımızı daha çok koşturup bu hedefi yakalayacağız. Ayrıca THY'nin Moğolistan uçuşlarına başlaması ile işbirliğimizi daha da ilerletmemizin yolu açılmıştır. Haftada 3 gün olan seferleri haftada 7 güne çıkarmak için adımlar atalım diyoruz. Ayrıca haftada 3 gün kargo seferleri başlatalım" dedi.
 
Erdoğan, "Sosyal konutlarda asla faiz almıyoruz enflasyon farkı alıyoruz. Moğolistan'da canlı hayvan potansiyelinden ortak yatırımlarla daha çok yararlanılabileceğine inanıyorum. Hayvanın atılacak hiçbir yanı yoktur. Sadece eti ve derisi değil kemiğinden kanına, sakat atına varıncaya kadar her şeyi değerlendirilir. bu bir endüstridir ve yerine getirmek gerekir. Yunus Emre şöyle diyor: 'Gelin tanış olalım işi kolay kılalım.' Daha yakın tanışıklıklar kurmamız gerekiyor. Moğolistan'a yönelik vize uygulamasının kaldırılmış olması gidiş gelişleri hızlandıracaktır" dedi.
 
PKK'NIN ÇEKİLMESİ
 
Açıklamaların ardından yapılan soru cevap bölümünde PKK'nın çekilmesine dair soruya Erdoğan, "Burada yanlış anlaşılma var. TSK ve diğer güvenlik güçlerimiz, hepsi Cumhuriyet hükümetinin verdiği, vereceği kararlarla hareket eder. Eğer parlamentoyu ilgilendiren yanı varsa bu da parlamentodan çıkacak karardır. 
 
Şu anki süreçte bakanlar kurulumuzun alacağı kararla atılacak adımlar vardır. Bu TSK'nın yetkileri ile ilgili adımlardır. Yurtdışına yönelik ne gibi adımlar atması gerekeceğine dair bakanlar kurulu karar alır. Yurt içinde de valilerimize verilen yetkiler vardır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler