Karan, Kılıçdaroğlu'nun şike açıklaması için ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Fenerbahçe’nin şikeden ötürü UEFA’dan ceza almasını haksız görmesini söylemesi büyük tepki topladı.KEMAL KILIÇDAROĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ /TIKLAYINÖzellikle Trabzonspor camiası ve taraftarları tar

Karan, Kılıçdaroğlu'nun şike açıklaması için ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Fenerbahçe’nin şikeden ötürü UEFA’dan ceza almasını haksız görmesini söylemesi büyük tepki topladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ /TIKLAYIN

Özellikle Trabzonspor camiası ve taraftarları tarafından tepkiyle karşılanan bu sözlerin üzerine CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan Haber61’e açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu’nun saha sonuçlarına etki yapacak hiçbir ifadesi olmadığına dikkat çeken Başkan Karan şike sürecini çok yakından takip ettiğini belirterek “Bu işi çok sıkı takip eden ve Trabzonsporlu olarak şunu söyleyeyim ki Başkanımız şikenin yapılıp yapılmadığını söylemedi. Sadece oradaki olay şikeyle beraber diğer olayların siyasetle birbirinden ayrılması yönünde talebi olmuştur. Başkanımız bu anlamda spor saha sonuçlarına etki yapacak hiçbir ifadesi olmamıştır. Sadece yargılama yöntemi ile ilgili ifadede bulunmuştur, kamuoyu tarafından bu noktaya çekilmiştir.” Dedi.

KUPA BAŞBAKAN’IN MASASINDADIR!

 Fenerbahçe kongresinde başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar’ın “Kupamız anayasal olarak güvence altında” şeklindeki sözlerini hatırlatan Karan , Spor Bakanı Suat Kılıç’ı açıklama yapmaya davet etti.

Karan bu iddialı sözlere açıklama beklediğini belirterek ” Fenerbahçe’nin bir başkan adayı ’’Kupamız anayasal güvence altına alınmıştır’’ şeklinde çok iddialı bir cümle kullanmıştır. Şimdi bu ülkeyi yönetenler, bu ülkenin spor bakanı çıksın bu konuda bir açıklama yapsın. Yetki sayın Başbakan’dadır, kupa Başbakan’ın masasındadır  , eğer biz kupayı isteyeceksek isteyeceğimiz yer Federasyondur. Federasyon başbakanın iki dudağı arasında bir gecede oluşmuştur. Bu federasyon özerk değildir. Direk Başbakan’a bağlı bir federasyondur. Biz şampiyonluk kupamızı federasyonda isterken aslında Başbakan’dan isteyeceğiz. Başbakan gidecek Federasyon başkanına talimat verecek , bunu alacağız. “

KILIÇDAROĞLU’NUN TS’Lİ OLUP OLMAMASI ÖNEMLİ DEĞİL

Şike konusunda Fenerbahçe’ye haksızlık yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu’nun Trabzonsporlu olup olmamasının hiçbir önemi olmadığını vurgulayan Karan sözlerine şöyle devam etti;

“Biz Trabzonsporluyuz, Genel Başkanımızın Trabzonspor’u tutması çok da önemli değil. Dün bu konuda sayın milletvekilimiz mecliste kupamızı talep eden bir konuşma yapmıştır. Yani bu durumda CHP Trabzonspor’a her konuda destek vermeye hazırdır , olmaya da devam edecektir.”


İSTİNYE’DE Kİ YÜRÜYÜŞE CHP NEDEN KATILMADI?

CHP İl Başkanı Yavuz Karan, TFF’nin İstinye’de ki binasına yapılan protesto yürüyüşün neden katılmadıklarını da Haber61’e açıkladı. Kendilerine hiçbir şekilde bir davet gelmediğini ve yürüyüşe Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun dahi katılmadığını hatırlatan Karan “İstinye’de yapılan yürüyüşte eğer CHP örgütlerine bir davet gelmiş olsaydı biz oraya katılırdık. Orada da hakkımızı arardık. Fakat Trabzonspor Kulüp Başkanı’nın katılmamış olduğu , destek vermemiş olduğu bir yürüyüşe bizde katılmadık. Avrupa’da çok önemli bir maçımız var belki de bizi başarının en üst sayısına taşıyacaktır. Bence bu işlere takılıp Trabzonspor’un gündemini farklı noktalara çekmeyelim. Sonuçta Trabzonspor Trabzon’un üst kimliğidir. Her zaman da öyle kalacaktır. Kulübü yönetenlerle zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliriz ama bunlar çok önemli değil. İnşallah yarın akşam da 3 puan alarak en azından yenilmeyerek kendimizi bir üst tura taşımayı diliyoruz.” Dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem