Karakolda kadın dövdü

Yankesici şüphesiyle karakola götürülen Deniz E.'yi dövdüğü gerekçesiyle hakkında işkenceden dava açılan ödüllü polis memuru Emel Şenel Soylu'ya 'Kasten yaralama' suçundan 12 ay hapis cezası verildi.Hakaret suçundan da 6 ay hapse çarptırılan Soylu'nun sab

Karakolda kadın dövdü

Yankesici şüphesiyle karakola götürülen Deniz E.'yi dövdüğü gerekçesiyle hakkında işkenceden dava açılan ödüllü polis memuru Emel Şenel Soylu'ya 'Kasten yaralama' suçundan 12 ay hapis cezası verildi.

Hakaret suçundan da 6 ay hapse çarptırılan Soylu'nun sabıkasız oluşu nedeniyle cezaları ertelendi. 16 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada yaralanarak felç olan babası Yaşar Şenel ile aynı mesleği seçen, güven timlerinde görevli Emel Şenel Soylu, 13 Mart 2010'da İstanbul-Bakırköy pazarına eşi ve kızıyla giden 31 yaşındaki Deniz E.'yi, yankesici sanılarak getirildiği Osmaniye Polis Merkezi'nde karşılaşmıştı. Soylu, iddiaya göre, yemekhaneye götürdüğü Deniz E.'nin boğazını sıkıp tokat attı.

Burnu ameliyatlı olan Deniz E. arkasını dönünce karnına tekme atıp yere düşürdü. Yapılan kimlik kontrolünde Deniz E.'nin herhangi bir suça karışmamış olduğu anlaşıldı. Deniz E. polislerden kendisini dövdükleri gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayene olan Deniz E.'nin alnında, boynunda, omuzunda ve göğsünde morarmalar olduğu tespit edildi.

Eşiyle birlikte savcılığa başvuran Deniz E., polislerden şikâyetçi olduğu ifadesinde "Seni Romanlara benzettik, hırsız sandık, kusura bakma dediler" dedi.

CEZALARI ERTELENDİ
Polis memuru Emel Soylu hakkında işkence yaptığı iddiasıyla 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yaşananları görüp yetkili makamlara bildirmeyen polis Yakup Şahin'in de görevi kötüye kullanmaktan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Olayın eziyet boyutunda olmadığına kanaat getiren mahkeme, Emel Soylu'yu kasten yaralama suçundan 8 ay hapse çarptırdı. Kamu görevlisi olması nedeniyle de ceza yarı oranında artırılarak 12 ay hapse çevrildi. Mahkeme sanığın sabıkasız olması ve suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluştuğundan hareketle cezayı erteledi. Hakaret suçundan verilen da 6 ay hapis cezası da aynı şekilde ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem