Karadeniz'deki faciada ihmal yok

Şile'deki çifte deniz faciasında kurtarma botunun bölgeye zorla gönderildiği iddialarını Kıyı Emniyeti Müdürü Salih Orakçı yalanladı. Botun kaptanı Cemil Özben'in ağabeyi de 'kardeşim inisiyatif kullandı' dedi.Karadeniz'deki fırtına nedeniyle Şile açıklar

Karadeniz'deki faciada ihmal yok

Şile'deki çifte deniz faciasında kurtarma botunun bölgeye zorla gönderildiği iddialarını Kıyı Emniyeti Müdürü Salih Orakçı yalanladı. Botun kaptanı Cemil Özben'in ağabeyi de 'kardeşim inisiyatif kullandı' dedi.

Karadeniz'deki fırtına nedeniyle Şile açıklarında batan 'Volgo-Balt 199' adlı yük gemisinin mürettebatı ile kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunun personeline yönelik arama kurtarma çalışmalarına dün de devam edildi. Denizin facia gününe göre daha dalgasız ve rüzgarsız olduğu görülürken, yapılan çalışmalarda tahlisiye botunun kaptanı Cemil Özben ile yağcı Turgay Sarıboğa'nın cesedi bulundu.

Böylece bulunan ceset sayısı, 2'si tahlisiye botu personeli, 1'i gemi mürettebatından olmak üzere 3'e ulaştı. Batan gemi mürettebatından 7 kişi ile kurtarma botundaki 1 kişi ve karadan bota yardım etmek isterken dalganın etkisiyle denizde kaybolan balıkçı Mümin Akgün olmak üzere toplam 9 kişi aranıyor. Arananların yakınları, Şile sahilinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Kurtarma botu personelinin izinden çağrıldığı iddialarına ise en yetkili ağızdan yalanlama geldi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, "Önce bir botumuz olay yerinden 4 kişiyi kurtarıp İstinye'ye getirdi. Yerine bot koymanız gerekir ve biz de burdan iki bot sevkettik. Olay yerine yakın olduğu için Şile'de bekleyen Cemil Özben kaptanın bulunduğu bot da hareket etti. Bu botlarla bugüne kadar 1538 kişiyi kurtardık.

Göreve çıkacak kaptanlarımız süreci değerlendirir ve son kararı tamamen kendileri verir. Bizim en fazla 'çıkma' diye talimatımız olabilir. Siz 'çıkma' dediğiniz zaman oradakileri ölüme terk etmiş sayılırsınız. Benim tüm personelim 7/24 görev yapar ve bunun bilincindedir" dedi. Orakçı bot personelinin can yeleği giymemesine de bir anlam veremediğini söyledi. Öte yandan hayatını kaybeden tahlisiye botunun kaptanı Cemil Özben'in ağabeyi Hasan Özben, "İstememesine ve izinli olmasına rağmen tecrübeli bir kaptan olduğu için kardeşim inisiyatif kullandı" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem