Karadeniz'de kar yağışı uyarısı

Karadeniz Bölgesi'nde, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasına bağlı olarak, iç bölgelerde kar yağışlarına ve meydana gelecek zirai don tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar

Karadeniz'de  kar yağışı uyarısı

Karadeniz Bölgesi'nde, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasına bağlı olarak, iç bölgelerde kar yağışlarına ve meydana gelecek zirai don tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin halen yağışlı hava kütlesinin etkisinde olduğunu belirtti.

Bu yağışlı sisteme ilave 8 Nisan'da öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin güneybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini bildiren Asar, 8 - 9 ve 10 Nisan tarihlerinde Batı ve Orta Karadeniz bölgesinde yağış beklendiğini vurguladı.

Yağışların 9 Nisan Perşembe günü yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiğini aktaran Asar, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Yağışların, genellikle yağmur, çarşamba gecesi ve perşembe günü sabah saatlerinde Kastamonu'da yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Perşembe gecesi ve cuma günü sabah saatlerinde kar yağışı Kastamonu, Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinde görülmeye devam edecek.

Soğuk ve yağışlı sistemin, hafta sonunda yurdumuzun batı bölgelerinde etkisini kaybedeceği ve sıcaklıkların artacağı, doğu bölgelerimizde ise etkisini sürdüreceği bekleniyor. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasına bağlı olarak, iç bölgelerimizdeki kar yağışlarına ve meydana gelecek zirai don tehlikesine karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem