Karadeniz'de balık bereketi!

Karadeniz'de hamsi ve palamudun ardından balıkçılar bol miktarda istavrit ve kefal avlamaya başladı.Samsun'da balıkçılık yapan Yaşar Koca, bu yıl Karadeniz'den hamsi ve palamutta istedikleri verimi alamadıklarını söyledi. Koca, hamsi ve palamudun az avlan

Karadeniz'de balık bereketi!

Karadeniz'de hamsi ve palamudun ardından balıkçılar bol miktarda istavrit ve kefal avlamaya başladı.

Samsun'da balıkçılık yapan Yaşar Koca, bu yıl Karadeniz'den hamsi ve palamutta istedikleri verimi alamadıklarını söyledi. Koca, hamsi ve palamudun az avlanmasının fiyatının çok düşmemesine neden olduğunu ancak son zamanlarda bol miktarda istavrit ve kefal avlandığını belirtti.

"Son günlerde istavrit ve kefal bol miktarda çıkmaya başladı. Geçen aylarda kilosunu 8 liradan sattığımız kefal ve istavrit 4 liraya kadar düştü" diyen Koca, bu bereketin hem balıkçıların hem de dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürdüğünü vurguladı.

Balıkçı tezgahlarında istavrit-kefal 4-5 lira, barbunya-mezgit 4-10 lira, ithal uskumru (tane) 2-5 lira, somon 10 lira, levrek-çupra 10-15 lira, kalkan 70 lira, hamsi 8 lira, göl levreği 12 lira, yayın balığı ise 10 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem