Karadeniz Vakfı iftarında zirve buluşması: Siyaset ve iş dünyası bir araya geldi
Karadeniz Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın geleneksel iftar programı, İstanbul’daki İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı kesimlerinden üst düzey isimlerin bir araya geldiği buluşmada, dostluk, kardeşlik ve Karadeniz dayanışması vurgusu yapıldı.

Siyaset ve iş dünyası aynı sofrada
İftar programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, eski TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu ile İYİ Parti Milletvekili Buğra Kavuncu, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Delibaş, iş insanı Ethem Sancak, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hüseyin Güler katıldı. Siyasetin farklı kanatlarını temsil eden isimlerin yanı sıra üst düzey bürokratlar, mülki idare amirleri ve iş insanları da gecede yer aldı.

“Bu sofralar sadece karın doyurmak için değil, gönül köprüleri kurmak için kuruluyor”
Gecenin ev sahibi Karadeniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir, vakfın köklü geçmişine ve Karadeniz insanının sarsılmaz bağlarına vurgu yaparak, vakfın kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma kararlılığını ifade etti. Cevahir, Karadeniz Vakfı’nın Türkiye’nin mozaiğinde, ekonomisinden bürokrasisine kadar her alanda çok önemli bir parça olduğunu dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

“Bizler Karadeniz’in hırçın dalgalarından değil, o dalgaların kıyıya taşıdığı azim ve kararlılıktan besleniyoruz. Bugün bu sofrada siyasetin her rengini, bürokrasimizin kıymetli isimlerini ve iş dünyasının her değerini bir arada görmek, Karadeniz Vakfı’nın Türkiye için ne denli büyük bir çatı olduğunun ispatıdır. İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri sadece bir buluşma noktası değil, aynı zamanda bizim yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün kalbidir. Bizim görevimiz, bu güçlü mirası gençlerimize aktarmak; Karadeniz insanının dinamizmini hem bürokraside hem de üretimde ülkenin her köşesine yaymaktır”
Karadeniz Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Cevahiroğlu da konuşmasında vakfın vizyonuna ve Karadeniz ruhuna dikkat çekti. Cevahiroğlu, vakfın önümüzdeki dönemde eğitim, kültür ve ekonomi odaklı projelerle çalışmalarını sürdüreceğini belirterek katılımcılara şükranlarını iletti.

Program samimi atmosferde tamamlandı
İftar programı, dualar eşliğinde açılan oruçların ardından geç saatlere kadar süren sohbetlerle devam etti. Katılımcılar, Karadeniz dayanışmasının güçlenmesine katkı sağlayan buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak:Haber Bülteni