Karadeniz ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Sinop'da kontrol altına alınamayan kavga sonrasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Karadeniz ilçesinde sokağa çıkma yasağı
Sinop'un Durağan İlçesi'nde iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan kavgada, 8 kişi yaralandı. Birçok işyeri ve aracın camlarının kırıldığı kavganın ardından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Durağan İlçesi Gökırmak Mahallesi'nde bugün akşam saatlerinde iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgaya aileler de katılınca ortalık savaş alanına döndü. Kavgada 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, birçok işyeri ve aracın camları kırıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Mahalle halkı da tarafları sakinleştirmek için araya girdi.

Yaralılar, ambulanslarla Durağan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Polis, mahallede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, olayların büyüme ihtimaline karşın ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

AK PARTİLİ MAVİŞ : KAVGA ETNİK VEYA SİYASİ SEBEPTEN ÇIKMADI

Sinop'un Durağan İlçesi'nde yaşanan gerginlik ile ilgili olarak AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş bir açıklama yaptı. Olayın bir siyasi, ideolojik veya etnik sebepten çıkmadığını belirterek, "Gençlerin kişisel kavgalarından dolayı çıkan bir kavga. Burada iki farklı olay var. Birincisi iki genç dün akşam, kavga ediyorlar. Polis tarafından gözaltına alınmışlar. Bugün öğle saatlerinde serbest bırakılmışlar. Gençler kendi yakın arkadaş çevrelerini de alarak tekrar bir kavgaya tutuşmuş. Birinci olay bu. İkinci kavga ise, kurb.an bayramı nedeniyle bir gencimiz bıçak biletmiş. Fakat parasını vermek istememiş. Bu nedenle esnaf ile arasında kavga çıkmış. Tabi ilçe küçük olunca, bir de bayram arifesi sokaklar kalabalık. Herkes toplanmış ve olaylar büyümüş. İlçe küçük olunca polis sayısı da az. Bu nedenle Kaymakamlık da olayları yatıştırmak ve daha büyük provokasyonlara imkan vermemek için sokağa çıkma yasağı ilan etmiş. Çevre ilçelerden de takviye geldi. Olayın dediğim gibi herhangi bir ideolojik ve etnik dayanağı yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler