Kandil’e gece operasyonu tepkisi

 PKK’ya yakın siteler Türk savaş uçaklarının dün akşam Kandil’i bombaladığını, 4 PKK’lının öldüğünü öne sürdü. Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’n-den kalkan F-16 savaş uçaklarının 2 gündür Irak’ın kuzeyinde yaptıkları keşif uçuşundan sonra başlatılan hava o

Kandil’e gece operasyonu tepkisi

 

PKK’ya yakın siteler Türk savaş uçaklarının dün akşam Kandil’i bombaladığını, 4 PKK’lının öldüğünü öne sürdü.
 
Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’n-den kalkan F-16 savaş uçaklarının 2 gündür Irak’ın kuzeyinde yaptıkları keşif uçuşundan sonra başlatılan hava operasyonu, önceki gece de sürdü. Edinilen bilgilere göre keşif uçuşları sırasında Kandil bölgesinde bazı hareketli PKK hedefleri tespit edildi. Bunun üzerin dün başlatılan operasyonda saat 01.00 sıralarında Diyarbakır’dan kalkan beş F-16 bölgeye gönderildi. Irak’ın kuzeyine geçen savaş uçakları Kandil Dağı’na gitti. Savaş uçakları burada daha önceden tespit edilmiş 3 PKK hedefini bombaladı. Operasyona katılan savaş uçaklarının emniyetli bir şekilde üslerine döndükleri belirtildi.
 
Demirtaş’tan bomba tepkisi
 
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP heyetinin Kandil yolculuğu öncesi twitter’dan “Bu akşam Kandile’e kimin gideceği değil. Kandil’in neden bombalandığı, dört gerillanın neden öldürüldüğü daha ciddi ve önemlidir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler