Kandil'den Ankara'yı gerecek 3 şart

PKK'nın çekilme kararını açıklamasının ardından Kandil'den yeni talepler gelmeye devam ediyor.Bizim açıklamamıza karşı AKP'nin danışmanları bazı şeyleri olumlu bulmasının yanı sıra özellikle benim için "Karayılan tam süreci anlamamış" diyor. Aslında harek

Kandil'den Ankara'yı gerecek 3 şart

PKK'nın çekilme kararını açıklamasının ardından Kandil'den yeni talepler gelmeye devam ediyor.

Bizim açıklamamıza karşı AKP'nin danışmanları bazı şeyleri olumlu bulmasının yanı sıra özellikle benim için "Karayılan tam süreci anlamamış" diyor. Aslında hareketi kastederek söylüyorlar. "Normalleşme öncesi silahların bırakılması lazım. 

Eğer olmazsa normalleşme nasıl başlar" diyorlar. Bununla süreci geriye çekmek yada kendi isteklerini dayatmak istiyorlar. Biz "En son silahsızlanma" demiyoruz. Normalleşmeye paralel olarak özgürlüklerin gelişmesiyle birlikte sonuca gidebiliriz. Şimdi de önceliklerin yerini değiştirmek istiyorlar. Bir de "Kandil'e çekilecek güçler bizim için tehdit unsuru olurlar. Tehditler altında nasıl anayasal reformlar yaparız(?)" diyorlar. Bu ne demektir? Demek ki teslim almak istiyorlar. Bu hegemonik iktidar anlayışıdır. Hep kendini üstte görme var. Senin 700 bin askeri gücün var. 

Hiç kimse için tehdit olmuyorsa birkaç bin Kürt gerillasının ülke dışında bulunması mı sizin için tehdittir. Bunlar yanlış şeylerdir. ANKETLERSürece ilişkin bazı anketler yapılıyor. Bu anketlerin sonuçlarına göre Türkiye'de yaşayan halkların çoğunluğunun çözümden yana olduğu belirtiliyor. Eskiden öyle değildi. Halkın karşıtlaştırılması vardı. Şu anda Türkiye Halkının %68'i çözüm istiyor. Kürtlerin çoğunluğu zaten çözümden yana. Anket sonuçlarına göre Kürtlerin %82'si Önder Apo'ya olan inancını dile getiriyor. Biz toplumun gücü üzerinde çözüme ulaşmak istiyoruz. Kürt halkının yanı sıra demokrasi ve özgürlükten yana halklarla çözüme gitmek istiyoruz. Bu bizim için önemlidir. Umutlarımızı güçlendiriyoruz.

TERÖRİST DEĞİL AKTİVİST PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILMALI

Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi PKK hakkında terörist değil, aktivist gibi kelimeler kullanmasını karar altına alması olumlu bir davranış olsa da yetersiz görüyoruz. PKK'nin bütünen terör listesinden çıkarılması lazım. Zaten terör listesine alınmamız büyük bir haksızlıktı. Dünyanın neresinde görülmüş ki milyonlarca taraftarı ve sempatizanı olan bir hareket terör olarak ifade edilmiş. En doğal temel hakları için mücadele eden gücü terör listesine alıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Biz terörist değiliz, terör karşısında direniyoruz.

STRATEJİMİZ: YENİ TÜRKİYE YENİ ORTADOĞU YENİ DÖNEM

Biz bölgede artık yeni bir dönem başlatmak istiyoruz. Sorunları çatışma ve silahla değil, siyaset ve diyalogla çözmek istiyoruz. Bunun için şiarımız "Yeni Türkiye, yeni Ortadoğu, yeni dönem" dir. Bu temel stratejimizdir. İRAN'DA PKK NE YAPACAK?Türkiye'den başlattığımız demokratik çözüm süreci İran ve Türkiye içinde geçerlidir. Bir yerden diyalog diğer yerden savaş mantığını esas almayacağız. Mücadelemizin temelinde ilke, felsefe ve ideoloji var. Bölgede çatışan güçler arasında 3. bir çizgiyiz. Bu halkların kardeşliği ve demokrasi çizgisidir.

Suriye Kürtlerinde bu çizgide hareket etmesi gerekiyor. Bir yerden barış bir yerden savaşın sürdürülmesi doğru değildir. Biz her alanda diyalog ve siyasetle çözümü esas alıyoruz. Tabi ki olası saldırı durumunda herkes kendini savunacaktır.

AK PARTİ'YE GÜVENİYOR MU?

Birçok kişi bize AKP'ye inanıp inanmadığımızı sordu. Sorun bizim AKP'ye inanıp inanmamız değildir. Mücadelemiz ulaştığı düzeyle beraber AKP'nin çözüme dönük verdiği mesajlar ve Önderliğimizle yürüttüğü müzakereler durumu var. Ama hiçbir şeyin garantisi de yok. Yine de biz umutluyuz. Çünkü halkımıza, Türkiye halklarına ve kendi gücümüze güveniyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem