Kandil artık internetten vurulacak!

Terörle mücadelede yeni dönem başlıyor. Devlet telefon ve telsizi minimuma indiren PKK'nın haberleşmeyi internet üzerinden yaptığını belirleyerek sanal operasyon için harekete geçti.Akşam gazetesi yürütülecek sanal mücadelenin ayrıntılarını okurlarıyla pa

Kandil artık internetten vurulacak!

Terörle mücadelede yeni dönem başlıyor. Devlet telefon ve telsizi minimuma indiren PKK'nın haberleşmeyi internet üzerinden yaptığını belirleyerek sanal operasyon için harekete geçti.

Akşam gazetesi yürütülecek sanal mücadelenin ayrıntılarını okurlarıyla paylaştı. "Pusuya siber harekat" başlığıyla manşete çekilen haberde, atılacak adımlara yer verildi. Yeni stratejinin ipuçları aktarıldığı haberde, Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a güvenlik birimlerine gerekli desteğin verilmesi için talimat verdiği yazılıyor.

Özkan Tamirak imzalı haberde Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileri ve üst düzey görevlilerin hazır bulunduğu zirvede, neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar:

Toplantıda, güvenlik birimleri teknik yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirterek, donanım için Ulaştırma Bakanlığı'ndan kaynak aktarmasını istedi. Ele alınan başlıklar, tekrar Başbakan'a aktarıldı. Erdoğan, ikinci kez talimat verdi: Tüm kaynaklar seferber edilsin.

SANAL KUŞATMA
PKK terör örgütünün telefon, telsiz, ve kurye yöntemlerini bir bir deşifre eden istihbarat birimleri, son teknolojinin kullanılacağı yeni sistemle internet hareketlerini de yakından izleyebilecek.

Amaç havadan, karadan ve internet yoluyla da PKK'ya Kandil'de ağır darbe vurmak. Olası bir istihbarat paylaşımında güvenlik birimleri mahkemeden izin alarak örgütün sanal hareketlerini adım adım izleyebilecek.

ABD'DEN TEKNİK DESTEK
PKK'nın sadece yurtiçi trafiği değil, yurtdışı trafiği de kontrol altında tutulacak. Sanal izlemeye, ABD de teknik donanım desteği verecek. ABD'li güvenlik birimleri, El Kaide terör örgütüne yönelik yaptıkları çalışmalarda bu yöntemi kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler