Kamu personel sistemi değişiyor

Kamuda işçilere uygulanan esnek çalışma modeli, 2.5 milyon memuru da kapsayacak. Bakanlık esnek çalışma modelinde ilk adımı 2013'te atacak ve pilot uygulamaya gelecek yıl geçilecekSabah gazetesinin haberine göre,  kamuda işçi ve memur ayrımı bitiyor.2013

Kamu personel sistemi değişiyor

Kamuda işçilere uygulanan esnek çalışma modeli, 2.5 milyon memuru da kapsayacak. Bakanlık esnek çalışma modelinde ilk adımı 2013'te atacak ve pilot uygulamaya gelecek yıl geçilecek

Sabah gazetesinin haberine göre,  kamuda işçi ve memur ayrımı bitiyor.2013 Yatırım Programı'nın uygulanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı.

 Kararda, esnek çalışmaya yönelik tedbirler yer aldı. Geçen yıl, 657 sayılı yasaya esnek istihdama yönelik, "Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarınca tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkündür.

Bu hususa ilişkin usul ve esaslar, Devlet Personel Başkanlığı'nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenir" hükmü konuldu.

Bu konudaki belirlemenin 2013'ten itibaren pilot olarak yürürlüğe girmesi öngörüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye ile Kalkınma Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, kamu personel sisteminde esnek çalışma modeli geliştirilecek.

Seçilen kamu kurumlarında pilot uygulamalar yapılarak elde edilecek sonuçlar değerlendirilecek. Diğer kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasına yönelik planlama yapılacak.

PERSONEL AÇIĞINA ÇÖZÜM

Yeni sistemde, kamuda 5-10 yıllık personel planlaması yapılıyor. Kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımı da yeniden düzenlenecek. Vatandaşa doğrudan hizmet verilen noktalardaki personel açığının giderilmesi sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler