Kamplar vurulabilir kaygısı

“Üst düzeyde bir kaynak, Suriye ile Türkiye arasındaki durum patlamaya hazır olduğunu ve şiddetli bir çatışmaya dönüşebileceğini söyledi. Kaynak, geçen Perşembe günü Türk ordusu, istihbarat servisi ve Dışişleri Bakanlığı’nın başındaki yetkililerinin katıl

Kamplar vurulabilir kaygısı

“Üst düzeyde bir kaynak, Suriye ile Türkiye arasındaki durum patlamaya hazır olduğunu ve şiddetli bir çatışmaya dönüşebileceğini söyledi. Kaynak, geçen Perşembe günü Türk ordusu, istihbarat servisi ve Dışişleri Bakanlığı’nın başındaki yetkililerinin katılımıyla Suriye’nin Türk topraklarındaki olası askeri operasyon senaryoları konusunda yapılan toplantıdan sonra Başbakan Erdoğan’ın, hafta sonu için ikinci bir toplantı düzenlediğini ifade etti. Suriyelilerin, şimdiden 12 bin Suriyeli sivili almış olan, Türkiye’deki mülteci kamplarını vurmaya çalışmasından kaygı duyuluyor.”

-“SURİYE, TÜRKİYE’Yİ KATAR VE FRANSA İLE KOMPLO KURMAKLA SUÇLUYOR”-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye Dışişleri Bakanı Veli Mualim ile geçen hafta yaptığı görüşmede Suriye kuvvetlerinin sınırdan çekilmesini talep ettiği öne sürülen haberde Suriye’nin de “Türkiye’yi, Amerika’nın ve Batı’nın diğer çıkarlarını ilerletmek amacıyla Katar ve Fransa ile komplo kurmakla suçluyor” diye yazıldı.

Haaretz, Suriye rejimine yakın ChamPress’in, Cumartesi günü Hizbullah’ın Al Manar sitesi’ne dayanarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2008 yılında Amerikalıların Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin iktidarda kalmasını istedikleri diye Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Hariri’yi devirmeye çalışmamasını talep ettiği iddiasını yansıttığına da dikkat çekti.

-"İRAN TÜRKİYE'Yİ UYARDI"-

Haberde ayrıca Lübnanlı Al Akhbar gazetesinin, de İranlı kaynaklara atfen “İran’ın, Türkiye’yi, NATO güçlerinin Suriye’ye saldırmak için Türk topraklarını kullanmasına izin vermemesi yönünde uyardığını, izin verilmesi halinde İran’ın Türkiye’deki Amerikalı ve NATO üstlerine saldıracağını bildirdiği”ni yazdığına da işaret edildi.

Haaretz, haberinde, “Türkiye, Suriye ordusunun Suriye’deki Kürt kentlerine güç uygulayarak Kürtlerin kitlesel olarak Türkiye’ye kaçmalarına neden olmasından kaygı duyuyor” da denildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler