Kalem Kırıp Kürsüye Fırlattılar

Balıkesir'de 2 yıl önce 4 kişiyi öldürüp iki çukura gömdükleri iddiasıyla, 4'er kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 5 sanık, Trabzon'da hakim karşısına çıktı. Olayda yakınlarını yitirenler duruşmanın sonunda kırık bir kurşun kalemi kürsüye doğ

Kalem Kırıp Kürsüye Fırlattılar

Balıkesir'de 2 yıl önce 4 kişiyi öldürüp iki çukura gömdükleri iddiasıyla, 4'er kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 5 sanık, Trabzon'da hakim karşısına çıktı. Olayda yakınlarını yitirenler duruşmanın sonunda kırık bir kurşun kalemi kürsüye doğru fırlatıp, Sizin kaleminiz kırıldı. Kurtulamayacaksınız diye bağırdı. Cezaevi aracına saldırmak ve taş atmak isteyen 2 kadını ise 20'ye yakın polis güçlükle engelledi.

Balıkesir'de kahve işleten 40 yaşındaki Mehmet Durna, 2010 yılı ocak ayında, kendisinden haraç isteyen başka bir kahvenin sahibi 'Çarli' lakaplı 25 yaşındaki Mehmet Erhan Ç'yi dövdü. Çetin ve arkadaşları, Durna'yı intikam almak için 5 Ocak tarihinde dağlık bölgeye götürüp öldürdükten sonra define için kazılan bir çukura gömdü. Aynı grup, iddiaya göre bu olaydan 4 gün sonra, aralarında bir hesaplaşma olduğu belirtilen 'Arap' lakaplı 30 yaşındaki Serkan Özmen'i, Vicdaniye Mahallesi'ndeki evinden kaçırdı ve öldürdü. Çete, olaya şahit olduklarını öğrendikleri 17 yaşındaki Samet Erkutoğlu ve 20 yaşındaki Ercan Altuntaş'ı da Özmen'i öldürdükleri yere götürdü. Erkutoğlu ve Altuntaş'a, Serkan Özmen'in cesedini, daha önce öldürdükleri Durna'nın cesedinin üzerine gömdüren çete, ardından ikisini de bir başka çukura indirerek öldürdü ve onları da oraya gömdü.

DAVA TRABZON’A  ALINDI

Olay sonrası başlatılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan Mehmet Erhan Ç., 31 yaşındaki Serkan F., 24 yaşındaki Kamil D., 24 yaşındaki Ferdi D. ve 32 yaşındaki Mustafa İ. tutuklandı. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine de dava, güvenlik gerekçesiyle Trabzon'a alındı.

KALEM KIRIP KÜRSÜYE FIRLATTILAR

Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ferdi D., Mustafa İ., Kamil D., Mehmet Erhan Ç. ve Serkan F. katıldı. Mahkeme Başkanı, karar verilmesi beklenen duruşmayı, sanık avukatlarından birisinin mazeret dilekçesi göndermesi üzerine erteledi.

 

Duruşmaya müdahil olarak katılan Ercan Altuntaş'ın annesi Ayfer Altuntaş ile Samet Erkutoğlu'nun annesi Şükran Erkutoğlu, sık sık sanıklara laf attı. Acılı anneleri mahkeme görevlileri sürakli uyardı. Hakimin duruşmayı erteleme kararının ardından Şükran Erkutoğlu, kürsüye doğru kırık bir kurşun kalem fırlattı, "Sizin kaleminiz kırıldı. Kurtulamayacaksınız" diye bağırdı.

 

2 KADINA 20 POLİS

 

Öfkelerini adliyenin arka tarafındaki mahkum kapısı önünde de sürdüren iki kadını cezaevi araçlarına yaklaştırmamak için çevik kuvvet ve adliye polisinden 20 kişilik ekip görev yaptı. Polislerle tartışan ve cezaevi araçlarına doğru küfreden iki kadından Şükran Erkutoğlu, kısa süreli baygınlık geçirdi. Cezaevi araçları adliyeden ayrılırken ellerindeki taşları araçlara fırlatmak isteyen iki kadını polisler güçlükle engelledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler