Kahraman öğretmen teröristi kovaladı

PKK'lılar dün Diyarbakır ve Şırnak'ta okulları hedef aldı. Molotofkokteyleri ve el yapımı bombalarla okullara saldıran teröristleri öğretmenler engelledi.PKK'lı teröristler dün sabah Diyarbakır'da 1, Şırnak'ın İdil ilçesinde 8 okula molotofkokteyli ve el

Kahraman öğretmen teröristi kovaladı

PKK'lılar dün Diyarbakır ve Şırnak'ta okulları hedef aldı. Molotofkokteyleri ve el yapımı bombalarla okullara saldıran teröristleri öğretmenler engelledi.

PKK'lı teröristler dün sabah Diyarbakır'da 1, Şırnak'ın İdil ilçesinde 8 okula molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Saldırılarda Diyarbakır'da 1 öğrenci, 2 öğretmen, İdil'de ise 2 öğrenci yaralandı. Şehitlik Lisesi'ne saldıran teröristlerin elindeki bombaların patlamasına, öğretmenler engel oldu.
 
10 terörist okula girdi
PKK'nın Öz Savunma Birlikleri adı altında Diyarbakır'da faaliyet gösteren yapılanmasına üye 10 terörist, dün sabah 08.30 sıralarında Şehitlik Lisesi'ne girerek kütüphanenin bulunduğu kata çıktı.
 
Molotofkokteyllerini kütüphaneye atarak yangın çıkaran yüzü kar maskeli teröristler, daha sonra teneffüsteki öğrencilerin çığlıkları arasında okulun koridorlarında dolaşmaya başladı.
 
Molotofları öğretmenler odası ve müdür yardımcılarının bulunduğu odaların girişlerine atan teröristler yangının daha da büyümesini sağladı.
 
Çocukları öldüreceksin
Teröristler Müdür Başyardımcısı Şükrü Kikizade'ye ait odanın girişine de molotof attı. Bazı öğretmenler olaya müdahale için öğretmenler odasından çıktı. Bu arada Kikizade, teröristlerden birinin beline sarılarak, "Ne yapıyorsun sen? Çocukları öldüreceksiniz" diyerek bağırdı. 
 
Boğuşma sırasında teröristin, "Bırak beni. Hem seni öldürürüm, hem kendimi" demesine rağmen Kikizade, teröristten molotofkokteylini ve el yapımı bombayı aldı.
 
Diğer öğretmenler de teröristlere bağırmaya başladı ve teröristlerin öğrencilere ulaşmasını önlemeye çalıştı. Yakalanacaklarını düşünen teröristler kaçtı. Saldırıda öğretmenler Gülay Binay, Yusuf Karataş ile 12'nci sınıf öğrencisi Nejat Oruç hafif yaralandı. Büyük panik yaşayan öğrenciler, saldırı nedeniyle evlerine gönderildi. Beden eğitimi öğretmeni Sait Yılmaz, "Öğrencilerimiz şok yaşadı. Kendimizi öğrencilere siper ettik" dedi.
 
Öğretmenlere teşekkürler
Okul Müdürü Hanifi Gültekin, yaşadıkları paniği ve öğretmenlerin müdahalesini şöyle anlattı: "Benim odama molotof atıldığında yangın çıktı. Boğularak öleceğimi düşündüm. Kendimi dışarı attığımda öğretmen arkadaşlar teröristlerin ellerindeki molotofları ve bombaları almaya çalışıyorlardı. Bazı arkadaşlarımız çok korkmuştu. Can kaybı olmamasına çok seviniyoruz. Öğretmenlerimize soğukkanlı davrandıkları için teşekkür ediyorum."
 
Çocukları terörist haline getirenden nefret ediyoruz
OKULA giderek ses bombası ve molotofkokteyli atılan öğretmenler odasının da bulunduğu idare bölümünde incelemelerde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, şunları söyledi: "Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten. Yani bir çocuk öğretmenini nasıl yakmaya kalkar? Bu çocukları bu hale nasıl getirirler? Şu çocukların hallerine baksınlar, ne diyeyim ben bunlara, bunların insanlığa faydası olur mu?"
 
Cephanelik ele geçirildi
OLAYIN ardından öğretmenlere ve öğrencilere sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de yüzleri maskeli teröristlerden ikisinin kimliğini kısa sürede belirledi.
 
Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyonla gözaltına alınan teröristlerin evinde, el yapımı 46 bomba, 15 molotofkokteyli, çok sayıda silah ele geçirildi.
 
İdil'de 8 okula saldırı
ŞIRNAK'ın İdil ilçesinde de 07.00 sıralarında PKK'lılar Bener Cordan, Atatürk, Fatih, Cumhuriyet ve Anafartalar ilköğretim okulları ile İdil Lisesi, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi'ne taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırılarda Cumhuriyet ve Fatih İlköğretim Okulu'nda 2 öğrenci kollarına isabet eden molotofkokteyllerinden yaralandı.
 
Yaralı öğrenciler öğretmenleri tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada okullara koşan veliler de çocuklarını alarak evlerine götürdü. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler