Kafası tenekede kalan ayıyı vatandaşlar kurtardı

Şırnak'ta yiyecek ararken kafasını teneke kutusuna sıkıştıran yavru ayı, vatandaşların uğraşı sonucu kurtarıldı.Beytüşşebap içesindeki Laleşin Yaylası'nda göçerlik yapan vatandaşların çöplerini karıştıran sevimli ayı yavrusu kafasını metal bir kutuya sıkı

Kafası tenekede kalan ayıyı vatandaşlar kurtardı

Şırnak'ta yiyecek ararken kafasını teneke kutusuna sıkıştıran yavru ayı, vatandaşların uğraşı sonucu kurtarıldı.

Beytüşşebap içesindeki Laleşin Yaylası'nda göçerlik yapan vatandaşların çöplerini karıştıran sevimli ayı yavrusu kafasını metal bir kutuya sıkıştırdı. 5 saat boyunca bu şekilde gezen ayı uzun uğraşlar sonunda kurtarıldı. Beytüşşebap Laleşin Yaylası'ndaki hayvanlarını yaylaya çıkaranların kaldığı çadırlar etrafında başı tenekeye sıkışmış ve önünü görmeyen bir ayı ile karşılaşan vatandaşlar ayının etrafında toplanarak, kafasındaki tenekeyi çıkarmaya çalıştı. Uzun bir uğraştan sonra teneke kesilerek ayının başından çıkarıldı. Kafasını sıkıştığı yerden kurtaran ayı kaçarak uzaklaştı.

Hayvansever Müslüm Yiğit, Beytüşşebap Laleşin Yaylası'ndaki hayvanların yaylaya götüren vatandaşların çadırları etrafında, başında sıkışmış teneke kutusu ile çaresizce rastgele koşup duran bir ayı gördüklerini söyledi. Müslüm, "Arkadaşlarla birlikte yakalamak ve başındaki teneke kutusunu çıkarmak için etrafını sardık. Arkadaşların yardımıyla ayıyı yere yatırıp başındaki tenekeyi kesmeye çalıştık. Ayı da korkup ürktüğü için etrafına pençe atıyordu. Ama belli ki çöpe atılan teneke içine kafasını sokmuş yiyecek aramak için ancak bir daha çıkaramamıştı. Zamanında müdahale etmeseydik belki hayvan telef olabilirdi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem