Kadir Topbaş'ın damadı tutuklandı

Tutuklu sayısı 27'ye yükseldi.

Kadir Topbaş'ın damadı tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklandı. 

​15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün mali yapısına yönelik operasyonlarda 80 iş adamı gözaltına alınmıştı.



TOPBAŞ “17/25’TEN SONRA İLİŞKİSİNİ KESTİ” DEMİŞTİ

Kadir Topbaş, damadı Kavuzmacı göz altına alındıktan sonra, "FETÖ operasyonunda damadım Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı. 17/25 Aralık'tan sonra damadım bu ihanet şebekesi ile yollarını ayırdığını beyan etti. Yargı süreci elbette gerçeği ortaya çıkaracaktır. Eğer damadım beyanının aksine davranmışsa hak ettiği cezayı çekecektir. ‘Kızım Fatıma dahi olsa elini keserim’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan ile 42 yıldır omuz omuza yürüyen biri olarak tavrım nettir” demişti.

Mahkemesi süren isimlerden aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damarı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu 11 işadamı daha “silahlı terör örgütü üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı. Soruşturmada tutuklu iş adamı sayısı 27’ye çıktı. Faruk Güllü’nün kardeşi Nejat Güllü’nün de aralarında bulunduğu diğer iş adamları ise “adli kontrol” uygulanarak serbest bırakıldı.

Sözcü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem