Kadir Topbaş Artvin'i ziyaret ediyor

Vali Yemlihaoğlu, iki günlük ziyaret ve bazı incelemelerde bulunmak üzere Yusufeli ilçesine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ilçeye bağlı Altıparmak köyünde Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Özel İdaresi

Kadir Topbaş Artvin'i ziyaret ediyor

Vali Yemlihaoğlu, iki günlük ziyaret ve bazı incelemelerde bulunmak üzere Yusufeli ilçesine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ilçeye bağlı Altıparmak köyünde Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ile birlikte ziyaret etti.

Vali Yemlihalıoğlu'nu köy girişinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Altıparmak Köyü Muhtarı Yaşar Burhan Tekin ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

Vali Yemlihalıoğlu, Başkan Topbaş ile bir süre sohbet ederken Artvin'de yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Yemlihalıoğlu, Artvin'i, doğa turizmiyle ön plana çıkarmak için çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın dönem başkanlığını yürttüğünü ifade eden Yemlihalıoğlu, ajansın 2010 yılı mali kaynaklarından kente büyük bir kaynak aktardıklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Topbaş da, Vali Yemlihalıoğlu'nun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu söyledi.

Artvin'in coğrafi konumu, doğal güzelliğiyle Türkiye'nin nadir bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle konuştu: "Dünyada yeni bir turizm akını var. Artık deniz, sahilin dışında insanlar doğa turizmine ağırlık veriyor. Turizm bu yönde gelişmekte. Artvin'in bir özelliği coğrafi konumuyla, doğal güzelliğiyle Türkiye'de gerçekten nadide noktalardan bir tanesi. Bu konuda dünyayla boy ölçüşecek farklılıkları olan bir bölge. Diğer farkı da doğaya fazlaca müdahale edilmediği için doğal

güzelliklerini korumaktadır. Bu bakımdan çok önemli. Biz bu bölgenin insanları olarak bu bölgenin gelişmesini arzu ediyoruz. Artvin Valiliğimizin ve çevre illerin doğa ve dağ turizmi ile ilgili yoğun faaliyetleri var. Bizlerde bu bölgeye dikkat çekmeye çalışıyoruz."

Bölgede çok farklı güzelliklerde bitki çeşitliliğini gördüğünü anlatan Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Artvin coğrafi güzelliği ile adeta bir kartpostal gibi güzellikleri yansıtan bir bölge. Bu bölgeye sadece Türkiye'den değil yurt dışından gelen turistler var. Bu sayı giderek artmaktadır. Her türlü fırsat ve imkanları ortaya konulduğu taktirde inanıyorum ki bu kadar güzel bir kent turizmden hak ettiği payı alacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem