Kadir İnanır'dan 'Gezi' çağrısı

Akdeniz Heyeti'nde görev alan ünlü sanatçı Kadir İnanır, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. İnanır, "Demokratik hak talebiyle hareket eden kitlelere yönelik alınacak tavır asla zor kullanmak olmamalıdır" dedi."CİDDİYE ALMAK SAYGI DUYMAK

Kadir İnanır'dan 'Gezi' çağrısı

Akdeniz Heyeti'nde görev alan ünlü sanatçı Kadir İnanır, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. İnanır, "Demokratik hak talebiyle hareket eden kitlelere yönelik alınacak tavır asla zor kullanmak olmamalıdır" dedi.

"CİDDİYE ALMAK SAYGI DUYMAK GEREKİR"
 
Kadir İnanır'ın yazılı açıklaması şu şekilde: "Son bir haftadır Taksim Gezi Parkında başlayıp tüm Türkiye'ye yayılan toplumsal hareketlilik bizi zorunlu bir gerçeklilikle bir kez daha yüzleştirmiştir. O da bu ülkenin demokrasi ve özgürlüğe olan talebidir. Eğer çağdaş, uygar ve laik bir ülke hayalini paylaşıyorsak ,bu talebi anlamak, ciddiye almak saygı duymak gerekir. Demokratik hak talebiyle hareket eden kitlelere yönelik alınacak tavır asla zor kullanmak olmamalıdır"
 
"ÇABA VE EMEKLERİ GERİLETMEKTEDİR"
 
"Kaldı ki özellikle çok uzun yıllara dayanan en temel sorunumuzun çözüm sürecine girmişken ;BARIŞ'dan yana umudumuz filizlenmeye yüz tutmuşken ,yaşanılan süreç, gösterilen çaba ve emekleri geriletmektedir. Demokratik bir ülke olmanın ana kaynağı; farklı inanç, düşünce, yaşam tarzına sahip insanlarla birlikte yaşayabilmek bu kültüre sahip olmaktır. Barışın gerçek ve kalıcı olması tam da bu bilinçle mümkün olabilir. Tüm bu gerçeklerle, siyasal iktidarı ; halkın demokratik taleplerini olgunlukla karşılayıp ,sorununu bir an önce diyalog zemininde çözülmesi için harekete geçmeye çağırıyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler