Kadınlar’dan Taksim’de ‘Özgecan Yasası’ yürüyüşü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine tepki göstermek için Taksim İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenledi.Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nu kadın cinayetlerine tepki göstermek ve daha önce Meclise yasa teklifi

Kadınlar’dan Taksim’de ‘Özgecan Yasası’ yürüyüşü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine tepki göstermek için Taksim İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nu kadın cinayetlerine tepki göstermek ve daha önce Meclise yasa teklifi olarak verilen kamuoyunda "Özgecan Yasası" olarak bilinen teklifinin yasalaşması için Beyoğlu Tünel meydanında bir araya geldi. Buradan İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyen gruba, CHP Kadın Kolları üyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Galatasaray Lisesi önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan Gülsüm Kav, "Özgecan Yasası" için bu şekilde bir etkinlik düzenlediklerini söyleyerek, "Geçtiğimiz ay sayısını azalttığımız kadın cinayetleri artmaya başladı. Ve aynı zamanda çok daha ağır işlenmeye başladı. Yani kadınlar üzerine beton dökülerek öldürülmeye başlandı. Burada Şile'de çöp alanlarında cansız bedeni paramparça bulunan Güneş kardeşimiz, memleketin diğer tarafında da yine bedenine işkence yapılmış Kevser Ertürk kardeşimiz gibi örnekler gördük. Ve bütün bunlar, böyle bir ortam, kadına yönelik şiddeti de artırıyor olduğu için, cinayetler bu şekilde devam ettiği için, yürümeye karar verdik. Ve burada yine sizlerle buluştuk. Özgecan Yasası talebini dile getirmek için bir araya geldik" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler