Kadınlar burada gelin dövün!

Bolu’daki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, 'Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi' yönetmeliğinde kadın konukevlerinin telefon, adres bilgilerinin gizli tutulması gerekmesine rağmen yemek ihalesinde adres ve telefon bilgilerini yayınladı. Bolu

Kadınlar burada gelin dövün!


Bolu’daki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, 'Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi' yönetmeliğinde kadın konukevlerinin telefon, adres bilgilerinin gizli tutulması gerekmesine rağmen yemek ihalesinde adres ve telefon bilgilerini yayınladı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, konuyla ilgili müfettiş isteyerek, soruşturma başlatacaklarını açıkladı. Bakan Fatma Şahin de ihalenin iptal edilerek kadın konukevinin yerini değiştireceklerini duyurdu.

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kadın konukevi için ihale açtığı 'Yüklenici mutfağında yemek pişirme yoluyla mamul yemek alımı, dağıtımı ve servis hizmetleri işi' ihalesi yerel bir gazetede yayınlandı. Resmi ihale ilanında Kadın Konukevi’nin adres ve telefon numaraları yer aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 'Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi' yönetmeliğinin 16’ncı maddesinin ’d’ bölümünde "Konukevinin adresi gizli tutulur, yazışmalarda ŞÖNİM’in (Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri) adresi kullanılır" ifadesine yer verilirken, "Gizlilik ilkesinin" 17’nci maddesinde ise şu kurallara yer verildi:

1- Konukevi açılırken, gizlilik ilkesine uyulur. Konukevinin adresi, telefon numarası gizli tutulur. Konukevini tanıtan tabela asılmaz, temel atma ve açılış töreni düzenlenmez.

2- Yapılacak yazışmalarda kadınların, çocukların ve çalışanların isimleri belirtilmez, gerekli durumlarda üzerinde anlaşmaya varılmış kodlar kullanılır.

3- Kadın ve çocuklar ile gerekli görülen üçüncü kişilerin kimlik bilgileri ve adresleri ile önem taşıyan bilgiler tüm resmi kayıtlarda gizli tutulur. Gizlilik kuralını ihlal edenler hakkında 26.9.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.

"ARKADAŞLAR DİKKAT ETMEMİŞLER"

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Necdet Baytok adres ve telefon bilgilerinin verilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
"Kamu ihaleleri için EKAP sistemi var ve bizden bununla ilgili bilgi istemişler. Bizim arkadaşlarımız da konuyla ilgili adres ve telefon numaralarını bildirmişler. Normalde gizlilik ilkesi gereği kadın konukevlerinin adres ve telefonlarının verilmemesi gerekiyordu. Arkadaşlar dikkat etmemişler. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bolu Valiliği’ni bilgilendirdik. Kadınlarımızın zarar görmesini istemezdik ve böyle bir talihsizlik olmuş."

"SORUŞTURMA BAŞLATTIK"

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise, "İhale mevzuatı gereği gerekli adreslerin verilmesi gerekiyor, bir yandan da kadınlarımızın korunması gerekiyor. Görevli arkadaşlarımız konuyla ilgili dengelemeyi yapamamışlar. Konuyla ilgili müfettiş isteyeceğiz. Gerekli soruşturmayı başlattık" diye konuştu.

Özçimen ayrıca kadın konukevinin adres ve telefon bilgilerini vermesi üzerine ihaleyi iptal edeceklerini ve kadın konukevinin yerini değiştireceğini açıkladı.

BAKAN ŞAHİN'DEN TWEET

Gelişmeler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de twitter üzerinden paylaştığı mesajlarında müfettişlerin konuyu inceleyeceğini, ihalenin iptal edilmesine karar verdiklerini, Bolu'daki kadın konukevinin yerini de değiştireceklerini söyledi.

İşte Bakan Şahin'in paylaştığı konu hakkındaki mesajlar:

56.20130812194849.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler