Kadının cesedi 10 parça bulundu!

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 31 Mart 2010 tarihinde ortadan kaybolan Ayşe Demir'in (33) ablasının yaptığı kayıp başvurusu üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda hastane gibi resmi kurumlarda izine rastlanmayan Ay

Kadının cesedi 10 parça bulundu!

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 31 Mart 2010 tarihinde ortadan kaybolan Ayşe Demir'in (33) ablasının yaptığı kayıp başvurusu üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda hastane gibi resmi kurumlarda izine rastlanmayan Ayşe Demir'in telefonunu da hiç kullanmadığı belirlendi. Teknik takipten bir sonuç alamayan polis, çalışmalarını Ayşe Demir'in, 20 yıldır gayri resmi olarak birlikte yaşadığı Yaşar K'nın (43) üzerine yoğunlaştırıldı. Belediyede park ve bahçeler müdürlüğünde işçi olarak çalışan Yaşar K'yı takibe alan polis, şahsın çalıştığı ve gittiği yerleri bir yıl boyunca izlemeye aldı. 

DOSTUNUN ANNESİNİ DE ÖLDÜRMÜŞ

Teknik ve fiziki takibin ardından ilginç detaylara ulaşan polis, Yaşar K'nın Konya'ya 45 kilometre mesafede bulunan Kızılören Beldesi yakınlarında bulunan ormanlık bir alanda, dedesi tarafından yapılan karavanı olduğu ve piknik amaçlı sürekli buraya gittiğini belirledi. Bunun yanı sıra Yaşar K'nın, olaydan önce bir tartışmada dövdüğü Ayşe Demir tarafından polise şikayet edildiği ve bu yüzden aralarının açık olduğu tespit edildi. Olaydan önce de birçok kez ortadan kaybolan Ayşe Demir'in, Yakup K. tarafından Kastamonu'da bulunup geri getirildiği ileri sürüldü. Bu bilgiler doğrultusunda hareket eden polis, Yaşar K. ve kadının çocuklarından Ayşe Demir hakkında bilgi almaya çalıştı. Yaşar K.'nın bir yıldır çocuklarının annesini görmediğini söylemesi üzerine polisler, cinayet şüphesi üzerinde durmaya başladı. Bu şüpheler, Yakup K.'nın 2001 yılında yaşanan bir tartışma sırasında tokat attığı Ayşe Demir'in annesi Güllü Demir'in ölümüne neden olduğunun ortaya çıkmasıyla arttı. 

PARÇALANMIŞ CESEDİ KÖPEKLER BULDU

 2001 yılında kastı aşan adam öldürmeden cezaevine giren Yaşar K.'nın, 2003 yılında serbest bırakıldığının öğrenilmesinde hareketle yola çıkan polis, cinayet ihtimali üzerinde yoğunlaşarak araştırmalarını genişletti. Öncelikli olarak Yaşar K.'nın piknik yapmak için gittiği ormanlık alanı araştıran polis, arazide buldukları karavanda ve arazide İzmir'den getirilen kokuya duyarlı 2 cinayet köpeğiyle arama yaptı. Aramalar sonucunda cinayet köpekleri, karavanın hemen yanındaki odunların bulunduğu yeri işaret edince dikkatler bu yöne çevrildi. Köpeklerden birinin odunların kaldırılmasından sonra toprağı eşmesi, bir diğerinin de havlamayı sürdürmesi üzerine işaret edilen yer kazıldı. Üzeri parke taşlarıyla kapalı olan yeri kazan polisler, toprak altından çıkan poşetler içerisinde Ayşe Demir'in parçalanmış cesedini buldu.  

RAHAT GÖMEBİLMEK İÇİN CESEDİ PARÇALADIM

Başından, kollarından, vücudundan ve ayaklarının 4 yerinden parçalanan cesedin bulunmasından sonra polis, sabah saatlerinde Yaşar K'yı cinayet zanlısı olarak gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Yaşar K'nın pişman olmadığını söylediği belirtildi. Cinayeti soğuk kanlılıkla anlattığı kaydedilen Yaşar K. ifadesinde,  "20 yıl boyunca sürekli tartıştık. Evden ayrılıp ortadan kayboluyordu. Çocuklara bakmıyordu. Bir ara oğlumun kolu kırıldı, bakması için çağırdım gelmedi. En son olay tarihinde karavanda oturup konuşmaya başladık. Sonra aramızda tartışma çıkınca karnından ve göğsünden bıçakladım. Daha sonra ölünce de gömmesi daha basit olur diye parçalara ayırdım" dediği öne sürüldü.

Cesedi gömdükten sonra üzerine koku yaymasın diye gübre döktüğü anlaşılan Yaşar K.'nın, toprak üzerini de parke taşlarıyla ve odunlarla kapattığı belirlendi. Yaşar K.'nın cinayetten sonra cesedin gömülü olduğu yere birçok kez giderek karavanda kaldığı ve bu zamanlarda piknik yaparak fidan diktiği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen cinayet zanlısı Yaşar K.,  adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem