Kadın sesiyle dolandırıcılık!

 İzmir'de internette gördüğü telefonu satın almak isterken dolandırıldığını belirten bir vatandaş başvurusu üzerine dolandırıcılık şebekesi ortaya çıkarıldı.  Polis, vatandaşın başvurusu üzerine internetten telefon satışı vaadiyle dolandırıcılık yapan şah

Kadın sesiyle dolandırıcılık!

 

İzmir'de internette gördüğü telefonu satın almak isterken dolandırıldığını belirten bir vatandaş başvurusu üzerine dolandırıcılık şebekesi ortaya çıkarıldı. 
 
Polis, vatandaşın başvurusu üzerine internetten telefon satışı vaadiyle dolandırıcılık yapan şahıslardan birini yakaladı. Diğer şebeke üyesinin kendisini arayan şahıslarla sahte isimler kullanıp kadın taklidi yaparak görüştüğü belirlendi.
 
E.K. adlı vatandaş internet üzerinden cep telefonu satışı yapılan bir sitede gördüğü satılık cep telefonu ilanını veren kişiyi aradı. Pınar E. adlı bir kişiyle görüşen E.K., görüşme sonrasında F.S. (27) adlı kadının hesabına bin 746 lira yatırdı. Parayı yatırmasına rağmen telefonun kendisine göndermeyen kişilere telefonla ulaşamayan vatandaş, dolandırıldığını belirterek, şikâyetçi oldu. 
 
Şikâyet üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, paranın yatırıldığı F.S. adlı kadının banka hesaplarını inceledi. Mağdur vatandaş E.K.'nın, F.S. hesabına yatırdığı paranın EFT ile A.B. (21) adlı kişinin banka hesabına aktarıldığı belirlendi. Şüpheli F.S.'nin değişik tarihlerde A.B. adlı kişinin hesabına 2 bin 350 lira gönderdiği tespit edildi. 
 
KADIN SESİNİ TAKLİT EDEREK KONUŞMUŞ
Polis, diğer şüpheli A.B.'nın hesap hareketlerini de inceledi. Yapılan incelemede, A.B.'nin İstanbul'da yaşadığı, şahsın hesaplarına kasım ayında 7 ayrı vatandaş tarafından değişik cep telefonu ödemesi olarak yaklaşık 12 bin lira para yatırıldığı, şahsın paraları aynı gün çektiği, para yatıran şahısların dolandırıldığı belirlendi. Polis, incelemesini sürdürürken ilginç bir detaya daha ulaştı. Şüpheli A.B.'nin, internet sitesinde telefonları beğenerek arayan vatandaşlara kendisini Pınar E., Gamze E. sahte isimleriyle kadın olarak tanıttığı ortaya çıktı. Şahsın arayan mağdurlarla kadın sesi taklidi yaparak görüştüğü, değişik işyeri isimleri vererek mağdurların satın aldıklarını zannettikleri telefonlar ve araç ilanları için kaporalar aldığı belirlendi. 
 
Şüpheliler F.S. ve A.B.'nin bu yöntemleri kullanarak 6 ayrı vatandaşı 15 bin lira dolandırdığı ileri sürüldü. Zanlılardan F.S. adlı bayan, İzmir'de yakalanarak gözaltına alınırken, diğer şüpheli A.B.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı F.S., sevk edildiği Karşıyaka Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler