Kadın Girişimciler Trabzon'da toplandı!

Karadeniz Bölgesi İl Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı için Trabzon’da bir araya geldi. 24-25 Ekim tarihleri arasındaki toplantıya 16 ilden katılım sağlandı.   Türkiye genelinde Odalar ve Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB İl Kadı

Kadın Girişimciler Trabzon'da toplandı!
Karadeniz Bölgesi İl Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı için Trabzon’da bir araya geldi. 24-25 Ekim tarihleri arasındaki toplantıya 16 ilden katılım sağlandı.
 
Türkiye genelinde Odalar ve Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları, Kadın Girişimciliğin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını hedefliyor.
 
TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Karadeniz Bölge Toplantısı TTSO Toplantı Salonunda İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı. 16 ilden gelen il başkanları ve katılımcılara Trabzon tanıtım filminin sunumunun ardından açılış konuşmaları yapıldı.
 
KARADENİZ'DE KADIN GİRİŞİMCİ SAYISINI ARTIRACAĞIZ
 
Toplantıda ilk olarak söz alan Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine Kadın Girişimciler Kurulu'nu kurması nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başladı. Trabzon Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, "Halk arasında söylenen 'Kadın elinin değdiği görülüyor' tabiri iş hayatında etkili olmaya başlamış ve her geçen gün de artarak bugünlere gelinmiştir. Bugünlerde kadınlarımız hem kendi işlerini kuruyor hem ortaklıklar yapıyor hem de iş dünyasının örgütlerinde etkin görevler alıyor. Kadınların aşlarına ve işlerine karşı olan sahiplenme duygusu ve buna bağlı olarak gösterdikleri üstün gayret desteklerle birleştiğinde başarı kendini göstermektedir. Karadeniz Bölgesi'ndeki kadın girişimcilerin temsilcileri olarak bir aradayız. Bu vesileyle hedefimiz Karadeniz'deki illerde henüz istediğimiz düzeyde olmayan kadın girişimci sayısını arttırmaktır" dedi.
 
17539-001.jpg
 
TEKNOLOJİ TABANLI GİRİŞİMLERDE KADINLAR DESTEKLENMELEDİR
 
TOBB Karadeniz Kadın Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı Gülay Atik ülke olarak sanayici, teknoloji ve yenilikçi iş modellerinde yer alan kadın girişimciye ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Atik, “ Kadın girişimciliğini; sadece işsiz ve yoksul kadınların hane gelirini artırıcı faaliyetlerini ve mikro kredilerini içeren bir konuma dönüştürülmemelidir. Teknoloji, bilgi tabanlı, yenilikçi işletmelerin oluşumunda kadın girişimciler desteklenmelidir.”
 
Kadın girişimciliğinin önündeki engeller arasında finansal kaynaklara erişim konusunun bulunduğuna dikkat çeken Atik, “ Finansal kaynaklara erişim konusunda kredi kaynaklarına erişim kolaylaştırılmasıyla kadınlar girişimciliğe daha fazla yöneleceklerdir. Günümüzde kadın girişimciliğin önündeki en büyük engeller yeterli seviyede eğitim olamaması, cinsiyete dayalı iş bölümü,  Kadan erkek iş dengesinin gözetilmemesi, bazı kültürel normlar, toplum tarafından sadece kadına atfedilen cinsiyet rolleri, kadın erkek arasındaki ücret farklılığının olması gibi birçok etki bulunmaktadır.”dedi.
 
KADIN GİRŞİMCİYE POZİTİF AYRIMCILIK
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadın girişimcilerin önemine dikkat çekerek, "Kadınların el attığı noktalarda ne kadar ön plana çıktıklarının farkındayız. Bölgemizde de kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Ticaret Odasının esas görevi ticaret ve sanayiyi desteklemek olsa da girişimciliği de desteklemelidir. Bu anlamda pozitif ayrımcılığı destekliyoruz. Girişimciliğin önünü açmak gerekir. Aktif çalışanlar arasında kadınların sayısını arttırmak yükü de azaltacaktır" diye konuştu.
 
17540-001.jpg
 
TOB KADIN GİRİŞİMCİLER 6 BİN 500’ AŞTI
 
Hacısalihoğlu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bin civarında kadın ve genç girişimci ile başlatmış olduğu seferberliğin bugün 6 bin 405 kadın girişimci ve 8 bin 341 genç girişimciye ulaştığını anımsatarak bu başarıyı takdir ettiklerini aktardı. Hacısalihoğlu, “Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi.
 
KADIN GİRİŞİMCİLER PLANLI VE ORTAK ÇALIŞMADA BULUNMALI
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Şadan Eren, kadın girişimcilerin bugünkü toplantıda ki gibi güç birliği içerisinde; ortak çalışma içerisinde olması ve mevcut plan ve programlara entegre politikalar belirlemesi önerisinde bulundu. Eren, “ TOBB’un başlattığı kadın girişimciler projesi bu konuda ülkemizde yapılan en önemli adım olmuştur. Kadın girişimcilik Türkiye’de eğer bugün gündemdeyse bunda en büyük katkı Türkiye Odalar ve Borsalar birliği ve Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nundur.”dedi.
 
17541-001.jpg
 
DEVLETİN GÖREVİ GİRİŞİMCİYE GÖLGE OLMAMAKTIR
 
Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özek ise konuşmasında şunları kaydetti: "Her başarılı girişimcinin arkasında bir kadın vardır. Girişimci istihdama, refaha, gayri safi milli hasılaya, ekonomiye her şeye katkı veriyor. Hayal edin, hedef belirleyin, yola girin, cesur olun ve başarın. 21 yüzyılda başarı bilgiyi elinde tutanda ve Türkiye'nin girişimciden başka çaresi yok. Eskiden komşu ne yaparsa onu yapardık şimdi ise farklı olan kazanıyor. Devletin bu anlamda önemli bir görevi girişimciye engel olmamak, gölge yapmamaktır. KOSGEB kaynaklı verilere baktığımızda kadın girişimcilerin arttığını görüyoruz."
 
BELEDİYEMİZ KADIN GİRİŞİMCİNİN YANINDADIR
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da belediye olarak her daim kadın girişimcilerin yanında olduklarına dikkat çekerek, "Yasalar el verdiği ölçüde kadın girişimcilerin yanında olacağız. Belediye hizmetlerinde kadın müteşebbislerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyümek, gelişme göstermek ancak kadın girişimci sayısının artması ve sosyal bilincin oturması ile olur. Eğitimde bunun temel ayağıdır. Avrupa Birliği Kadın Birliğini ilk imzalayan Bölge de biz olduk. Belediyemizin de kadın girişimcilere yönelik önemli çalışmaları vardır" şeklinde ifade etti. 
 
17542.jpg
 
İSTENİLEN SEVİYEDE OLMASADA YOL KAT ETTİĞİMİZ AŞİKÂR
 
Son olarak konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Girişimcilik katkı ve katılımın en önemlisidir. Kadın girişimci yüzdesinin 15- 20'lerde dolaşması düşük bir seviyedir. Fakat Batı'ya baktığımızda da uzun vadede yol almışlardır. Türkiye'nin geçmişinden günümüze baktığımızda ise istediğimiz seviyede olmasa da yol kat ettiğimiz gerçeğini değiştirmemektedir. Girişimcilik sosyal hayata katılma, eğitim de her alanda zihniyeti değiştiren bir olgudur. Demokrasinin bir güzelliği de siyasi partilerin programlarına baktığımızda kadın girişimcilere yer veriyor olması. Bunun örneğinin kendi ilimizde de görmek mümkün" diye konuştu
 
TİCARİ YAŞAMDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ SEMİNERİ
 
Bölge odaları temsilcilerinin konuşmalarının ardından Trabzon Kadın Girişimciler İcra Kurulu faaliyet slaytı sunumu yapıldı. Ardından TTSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi Üyesi Acun Erkuloğlu “Ticari Yaşamda Müşteri Memnuniyeti” konusunda katılımcılara seminer verdi.
 
17543.jpg
 
KATILIMCILAR
 
Toplantı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Devlet eski Bakanı Faruk Özak, Ak Parti Trabzon eski Milletvekili Safiye Seymen, Ak Parti Milletvekili adayı Ayşe Sula Köseoğlu, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, TOBB Karadeniz Kadın Girişimciler başkanı Gülay Atik, Trabzon Kadın Girişimciler Başkanı Hülya Ulusoy ve 16 ilden gelen il kadın girişimciler Başkanları ve çok sayıda kadın girişimciler kurulu üyeleri katıldı.  
 
17544.jpg
 
17538-001.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler