Kadın gazeteci öldürüldü

Olay, Kale Boğazı Mahallesi'nde bulunan gazetenin matbaasında meydana geldi. İddiaya göre Rahmi Bayar (30) ile Elmas kısa süre önce aralarında yaşanan sorunlardan dolayı ayrıldı. Ayrılmalarına rağmen Rahim Bayar, Sevtap Elmas'ı aramaya devam etti. Bu duru

Kadın gazeteci öldürüldü

Olay, Kale Boğazı Mahallesi'nde bulunan gazetenin matbaasında meydana geldi. İddiaya göre Rahmi Bayar (30) ile Elmas kısa süre önce aralarında yaşanan sorunlardan dolayı ayrıldı. Ayrılmalarına rağmen Rahim Bayar, Sevtap Elmas'ı aramaya devam etti. Bu durumdan rahatsız olan Sevtap Elmas, durumu savcılığa bildirdi. Yapılan incelemeler neticesinde savcılık, Rahim Bayar'a Sevtap Elmas'a yaklaşmama cezası verdi. Sevtap Elmas polis tarafından korumaya alındı.

 
Bugün Çorum Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından gazetenin matbaası incelenmek üzere durum gazete sahibine bildirildi. Gazete sahibi Ömer Doğan muhabiri olan Sevtap Elmas ile şehir merkezinden ilçeye geldi. Bu arada Rahim Bayar da bahse konu kadın gazeteciyi takip ederek ilçeye kadar geldi. Matbaada yapılan incelemeler sırasında gizlice matbaanın üst katına çıkan Rahim Bayar, Sevtap Elmas'ı beklemeye başladı. BİK yetkilileri ile birlikte gazeteye gelen Sevtap Elmas matbaanın üst katına çıkarak düzenleme yapmak istediği esnada karşısında eski erkek arkadaşını gördü. Rahim Bayar üzerinde bulundurduğu silahla Sevtap Elmas'a 2 el ateş ederek öldürdü. Şahıs daha sonra kendi kafasına da tek el ateş ederek intihar etti.
 
Matbaanın alt katında bulunan BİK yetkilileri ve gazete sahibi bunun üzerine yukarıya çıktı. Durum hemen 112 ve polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen 112 yetkilileri, her iki şahsın da olay yerinde öldüğünü tespit etti. Ölen şahısların cenazeleri incelenmek üzere İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölen şahısların yakınları hastaneye geldi. Sevtap Elmas'ın kardeşi Seher İrtürk ablasının öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem