Kaçırılan pilotlar 71 gün sonra serbest kaldı!

Beyrut’ta kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca akşam saatlerinde yurda döndü. Başbakan Erdoğan tarafından karşılanan pilotlardan Murat Ağca ailesiyle beraber THY Genel Müdürlük binasına gidişte minibüste D

Kaçırılan pilotlar 71 gün sonra serbest kaldı!

Beyrut’ta kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca akşam saatlerinde yurda döndü. Başbakan Erdoğan tarafından karşılanan pilotlardan Murat Ağca ailesiyle beraber THY Genel Müdürlük binasına gidişte minibüste DHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Beyrut’ta kaçırılan Türk Hava Yolları (THY), pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca Katar Hava Yollarına ait özel bir uçakla saat 23:15’te İstanbul’a geldi. Pilotları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve pilotların aileleri karşıladı. Pilotlardan Murat Ağca, ailesiyle hasret giderdikten sonra ailesiyle beraber dinlenmek için Turk Hava Yolları Genel Müdürlük binasına giderken minibüste DHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

” BENİM İÇİN BAYRAM ŞİMDİ BAŞLADI"

Yardımcı Pilot Murat Ağca, bayramın kendileri için şimdi başladığını belirterek, “ Kurban bayramının özelliğini biliyorsununz peygamber oğlunu kurban edecekti. Allah ona kurban etmesi için Koçu gönderdi. Kurban bayramının anne baba ile oğul arasında çok hassas bir bağ var bende kurban bayramında ailemle uzak geçirdim inşallah artık bizim için bayram başlayacak” dedi.

 

“BİZİ KAÇIRANLAR BAŞBAKANIN SÜREKLİ BİZİMLE İLGİLENDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Başbakan Erdoğan’nın sürekli kendileriyle ilgilendiklerini belirten Ağca, Başbakakanımız sağolsun buraya kadar geldiler, sevincimizi paylaştı. Kızıma havalimanında oyuncak araba ve bebek hediye etti. Kendisi biz kaçırıldıktan sonra orda bize çok destek oldu. Çünkü bizi kaçıranlar sürekli başbakan sizinle ilgileniyor, evinizi ziyarete gitti falan dediler. Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum bizi hayata tekrar geri döndürdü” dedi.

AĞCA’NIN EŞİ,” BİZİMLE İLGİLENEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Eşine kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu belirten Nur Ağca ise şunları söyledi:“Bayram benim için yeni başladı. Çok mutluyuz. Devletimize sonuna kadar güvendim bu yüzden sesimizi hiç çıkarmadık. Doğru yerde konuşmak istedik. Zaten bizde çok fazla bilgi yoktu. Emin olduğumuz bilgiyi de her zaman paylaştık. Devletimize ve bizimle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.”

97e3945236e60e83b9960e9918baf772_k.jpg

"EŞİMİN GELECEĞİNİ İKİ GÜN ÖNCEDEN HABER ALDIK"

Eşinin serbest kalacağını 2 gün önce Başbakan Erdoğan’dan haber aldığını belirten Nur Ağca,” Sayın başbakanımız iki gün önce beniaradı iki güne kadar kaçırılan pilotların serbest bırakılmasını bekliyoruz dedi. Beklediğimiz saatte geldiler”dedi.

Araçta bulunan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ise şunları söyledi.”Pilotlarmız geri döndüğü için çok mutlu olduk. Daha mutlu ne olabilir. Hemde bayram şekeri gibi oldu. Gerçekten ailesiyle birlikte olacağı için bütün bu ailenin de bu mutluluğunu paylaştığım için bundan çok özel olarak keyif aldım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem