Kaçırılan 8 Türk'ten iyi haber

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Taliban sözcüsü ve 8 Türk’ün rehin alındığı Logar bölgesindeki yerel validen açıklamalar geldi ... Hem Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hem de Afganistan'dan gelen açıklamalar bu yönde. Taliban'ın rehin aldığı 8 Türkle i

Kaçırılan 8 Türk'ten iyi haber

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Taliban sözcüsü ve 8 Türk’ün rehin alındığı Logar bölgesindeki yerel validen açıklamalar geldi ...
 
Hem Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hem de Afganistan'dan gelen açıklamalar bu yönde.
 
Taliban'ın rehin aldığı 8 Türkle ilgili Brüksel'de konuşan Davutoğlu, Türk mühendislerin özgürlüğüne kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
 
Davutoğlu, “Türk vatandaşlarının sağlık durumlarının iyi olduğuna ilişkin olarak, başta Afgan olmak üzere çeşitli kaynaklardan bilgi edindik. Afgan Dışişleri Bakanı'nı da bunu teyit etti” derken, Türklerin rehin alındığı Logar bölgesindeki yerel valilerden Hamidullah Hamid de, “Rehineler tehdit altında değil, kısa sürede serbest kalmalarını umuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Ayrıca, Taliban’la müzakereyi sürdüren aşiret liderleri rehinelere iyi bakıldığını dile getirirken, Taliban sözcüsünden de, rehinelerin ihtiyaç duymaları halinde çok iyi doktorlara ve sağlık ekiplerine erişim olduğu açıklamaıs geldi.
 
Sözcü, rehinelerle ilgili yapılan araştırmaların sürdüğünü ve ne zaman serbest bırakılacaklarının henüz kesin olmadığını belirtti.
 
Logar vilayeti ile Celalabad vilayeti arasında tutulduğu tahmin edilen rehinelerle ilgili müzakerelerin, birkaç gün sürebileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem