Kaçak göçmenler ölümden döndü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Midilli Adası'na gitmek için lastik botlarla denize açılan 264 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonda yakalandı. Su alan bir botta bulunan 40 kişi ise son anda kurtarıldı.Sabah saatlerinde A

Kaçak göçmenler ölümden döndü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Midilli Adası'na gitmek için lastik botlarla denize açılan 264 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonda yakalandı. Su alan bir botta bulunan 40 kişi ise son anda kurtarıldı.

Sabah saatlerinde Ayvacık'ın Behramkale, Yeşil Liman ve Bademli mevkilerinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan göçmen gruplarına TCSG UMUT Arama Kurtarma Gemisi tarafından operasyonlar yapıldı. Operasyonlara TCSG 25, TCSG 34, TCSG 6 ve SAGET 25 Bot Komutanlıkları da destek verdi. Küçükkuyu'ya getirilen Suriye, Irak ve Afgan uyruklu sığınmacıların kimlik belirleme çalışmaları halen devam ediyor.

40 AFGAN ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Yine Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için Kadırgaburnu civarından denize açılan iki bottan biri su alıp batma tehlikesi geçirdi. Botta bulunan kaçaklar "110'u arayarak yardım istedi. Ayvacık itfaiyesi, gelen ihbarı Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Kaçakların bulunduğu bot batmak üzereyken TCSG UMUT ve TCSG 25 Bot Komutanlığı ekipleri hızla olay yerine gittiler. Sudaki Afganlıları denizden toplayan TCSG 25 personeli aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu grubu hızla Küçükkuyu'ya getirdi. Tümüyle ıslak olan göçmenlere giyecek ve yiyecek dağıtıldı.

Kaçak göçmenler ölümden döndü

Kaçak göçmenler ölümden döndü

Kaçak göçmenler ölümden döndü

Kaçak göçmenler ölümden döndü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler