Kaçağın 14 TL'sini vatandaş ödüyor!

Yılmaz, kaçak elektriğin tahsili ve gizlemesinin hukuka aykırı bir uygulama olduğunu belirterek, "Bu uygulama tüketicileri hayal kırıklığına uğratmıştır. EPDK’nın görevi kaçağı gizlemek değil faturadan kaldırmaktır. Bu haksız uygulamaya tüketici itiraz et

Kaçağın 14 TL'sini vatandaş ödüyor!

Yılmaz, kaçak elektriğin tahsili ve gizlemesinin hukuka aykırı bir uygulama olduğunu belirterek, "Bu uygulama tüketicileri hayal kırıklığına uğratmıştır. EPDK’nın görevi kaçağı gizlemek değil faturadan kaldırmaktır. Bu haksız uygulamaya tüketici itiraz etmektedir, isyan etmektedir. Bu uygulama sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Bir an önce bu uygulamaya son verilmelidir.' dedi.

Türkiye’de kaçak oranı yüzde 14.6
OECD ülkelerinde kayıp kaçak oranı yüzde 7-8, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 14.6 olarak uygulandığına işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti: 'Bu oran OECD ülkelerindeki oranının neredeyse 2 katıdır. Bu uygulama ile her yüz liralık elektrik faturasında tüketiciden 14.6 TL kaçak elektrik ücreti alınmaktadır. Devlet bu uygulama ile tüketicilerin Anayasa ve yasalardan kaynaklanan haklarını görmezden gelmektedir. Kayıp-kaçakla ilgili tüketicinin ve tüketici örgütlerimizin hukuk mücadelesi devam etmektedir. Danıştay'da açılan dava henüz sonuçlanmamıştır. Ancak, yerel mahkemelerin tüketici lehine verdiği kararlar mücadelemizde haklı olduğumuzu göstermektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler