Jandarmaya saldırdılar: 2 yaralı

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi’nde kimlik kontrolü yapan jandarma ekibine kimliği belirsiz 2 kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı. Saldırıda Astsubay 39 yaşındaki Şahin Çınar başından, Uzman Çavuş İsmet Polat ise bacağından yaralandı. Kaçan saldırganları

Jandarmaya saldırdılar: 2 yaralı

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi’nde kimlik kontrolü yapan jandarma ekibine kimliği belirsiz 2 kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı. Saldırıda Astsubay 39 yaşındaki Şahin Çınar başından, Uzman Çavuş İsmet Polat ise bacağından yaralandı. Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay saat 19.00 sıralarında Konyaaltı İlçesi’ne bağlı Hisarçandır Köyü yakınlarında meydana geldi. Bölgede sivil olarak görev yapan Astsubay Şahin Çınar ile Uzman Çavuş İsmet Polat, kırsal alanda yürüyen iki erkeği durdurup kimliklerini sordu. Bu sırada üzerlerindeki silahları çeken 20-25 yaşlarında düzgün giyimli kişiler, sivil askerlere ateş açarak olay yerinden kaçtı.

Vucutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanan askerin ihbarı üzeri üzerine olay yerine çok sayıda takviye askeri birlikler ile ambulans geldi. Bbaşından ağır yaralanan Astsubay Şahin Çınar Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, bacağından yaralanan Uzman Çavuş İsmet Polat ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Uzman çavuş Polat’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilirken, ameliyata alınan astsubayın ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri kimliği belirsiz 20-25 yaşlarındaki iki zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Her iki hastaneye ziyarette bulunarak yaralılar hakkında bilgi alan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada, "Hisarçandır Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekibine, kimlik sorulması üzerine ateş açılıyor. İki askerimiz yaralanıyor. Şu anda tedavileri sürüyor. Başka bir suç unsuru durum da olabilir. O nedenle şu anda terör bağlantısı akla getirilmemeli" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem