Jandarmaya roketatarlı saldırı

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hani ilçesi Topçular Jandarma Karakolu'na 8-10 kişi olduğu değerlendirilen bir grup terörist tarafından 4 noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.Saldırı üzerine çevre emn

Jandarmaya roketatarlı saldırı

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hani ilçesi Topçular Jandarma Karakolu'na 8-10 kişi olduğu değerlendirilen bir grup terörist tarafından 4 noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Saldırı üzerine çevre emniyet nöbetçileri ve karakolda bulunan destek silahlarıyla anında karşılık verildiği ve çıkan çatışmanın yaklaşık 10 dakika devam ettiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Teröristler tarafından atılan 2 roket 3 nolu mevziye isabet etmiş ve mevzide kısmi hasar meydana gelmiştir. Ancak karakol personelinde herhangi bir yaralanma veya üzücü bir durum meydana gelmemiştir. Topçular Jandarma Karakolu'na saldırının öğrenilmesi üzerine 7. Kolordu Komutanlığı'ndan talep edilen helikopter bölgeye yönlendirilmiş ayrıca bir jandarma hareket timi de skorsky helikopteriyle bölgeye intikal etmiştir.

Çatışma bittikten 10 dakika sonra 7 nolu mevzi istikametinde yapılan gözetlemede, bazı vatandaşların bir kişiyi araçla tahliye ettikleri görülmüştür. Yapılan incelemede bu kişinin teröristlerin ateş ettiği bölgede ayağından yaralandığı öğrenilmiş, yaralı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır.''

Saldırı olayıyla ilgili takip ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem