Jandarma karakolunda skandal

Diyarbakır'da bir ihbar üzerine yolcu otobüsünde ele geçirilen 70 koli kaçak sigaranın Silvan Çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlığı'nda kaybolduğu ortaya çıktı.2 asker, karakol komutanının kendilerine zimmetlediği kaçak sigaraların yerinde olmadığını be

Jandarma karakolunda skandal

Diyarbakır'da bir ihbar üzerine yolcu otobüsünde ele geçirilen 70 koli kaçak sigaranın Silvan Çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlığı'nda kaybolduğu ortaya çıktı.

2 asker, karakol komutanının kendilerine zimmetlediği kaçak sigaraların yerinde olmadığını belirterek, durumu bölük komutanına bildirdi.  Bölük komutanının yaptığı denetim üzerine ortaya çıkan skandalla ilgili karakol komutanı hakkında 'başkasının zimmetindeki sigaraları sattığı' iddiasıyla Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
 
Duruşmaya katılan karakol komutanı, aynı yerde görev yapan rütbelilerin, karakolun önündeki bakkalcıyı kaçırdığını ve kendisi hakkında yalan beyanda bulunmasını sağladıklarını iddia etti.
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi  Çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlığı'nda yaşanan olayla ilgili dava duruşması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.
 
Duruşmaya askeri cezaevinde tutuklu bulunan Jandarma Astsubay Başçavuş M.D hazır edildi. İddia makamı iddianamenin sanığa cezaevinde tebliği edildiğini belirterek savunmasının alınmasını talep etti. Bunun üzerine savunma hakkı verilen M.D, 2011 yılı Temmuz ayında karakolda göreve başladığını belirterek, yol uygulamalarını başlattığını söyledi. 
 
Askerliğinin son dönemlerini yaşayan erlerin devriye görevine çıkmayı reddettiği için bunlarla tartıştığını ve bunları yol aramalarında görevlendirdiğini anlatan M.D, " Ancak bunlar yol aramasında birşey yakalamıyorlardı. Bir otobüste kaçak sigara ihbarı geldi. B.B.'ye arabayı aramasını söyledim aradı birşey olmadığını belirtti. Bunun üzerine ben aynı aracı aradım ve kaçak sigarayı buldum. Karakoldaki depoya aldık.
 
Sigaraları B.B zimmetledim." dedi. 2 yıl sonra B.B'den deponun anahtarını aldığını anlatan M.D, " Kaçak sigaraları adliye aracılığıyla gümrüğe teslim etmek istedim. Bunları hazırlaması için de görevli B.B ve G.İ talimat verdim.
 
15 gün sonra birşey hazırlamadıklarını gördüm.  Beni daha sonra bölük komutanına şikayet etmişler. Yapılan denetimde 70 kapalı koli sigaranın olmadığı tespit edildi. Benim bunları aldığım iddia edildi. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum." şeklinde konuştu.
 
 Karakol komutanı M.D., soruşturma hazırlığı sırasında ifadesini başvurulan askerlerin ifadelerinin taraflı olduğunu iddia ederek, " Soruşturma devam ederken benim kaçak sigaraları sattığım belirtilen marketçi İ.Y.'yi, rütbeli B.B ve Ö.İ tarafından kaçırılmış ve benim hakkımda ifade verilmesini istemişler. Bu olaya köy korucusu M.D. şahittir" iddiasında bulundu.
 
KARAKOL KOMUTANI BAŞKA KARAKOLA KAYDIRILDI
 
Duruşmada söz alan sanık müdafisi ise müvekkilinin suçsuz olduğunu belirtti. Müdafi, "B.B isimli kişi suça konu olan suç eşyasını teslim alan ve zimmetle sorumluluğu olan kişidir. Sigaraların bulunduğu deponun anahtarı müvekkilimin odasında bir çekmecededir.
 
Bir er ifadesinde depoda işi olduğunda komutanın odasına girip anahtarı aldığını ve depodan malzeme aldığını belirtmiştir. Müvekkilim Lice ilçesi Duru Jandarma Karakol Komutanlığı'na kaydırılmıştır. TSK normal şartlarda direk personelin işine son verir." dedi.
 
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliyesine, karakoldaki diğer rütbeli ve terhis edilen erlerin ifadesini almaya karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem