Jandarma cezaevlerinden çekiliyor

Ceza infaz kurumlarının dış güvenlik hizmetlerinin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne devrini öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.Konuyla ilgili hazırlanan kanun tasarısı TBMM Başkanlı

Jandarma cezaevlerinden çekiliyor

Ceza infaz kurumlarının dış güvenlik hizmetlerinin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne devrini öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Konuyla ilgili hazırlanan kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
JANDARMA ÇEKİLİYOR

Tasarı yasalaşırsa ceza infaz kurumlarının dış güvenlik hizmetleri, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.
5 YIL İÇİNDE AŞAMA AŞAMA

Ceza infaz kurumlarının dış güvenlik hizmetlerinin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne devri, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 5 yıl içinde aşamalı olarak gerçekleşecek.
BAKANLIĞA BAĞLI GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

Adalet Bakanlığı'na bağlı güvenlik görevlileri ateşli silah bulundurabilecek ya da taşıyabilecek.

Bu güvenlik görevlilerinin; isyan, direniş, firar, firara teşebbüs ya da asayişi bozan benzeri olayların ortaya çıkması halinde zor kullanma yetkisi olacak.

Tasarıyla Adalet Bakanlığı merkez teşkilatında 126, taşra teşkilatında ise 25 bini infaz koruma memuru olmak üzere 28 bin 995 kadro sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem