İzmir'den tepki geldi!

 atay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırılara bir tepki de İzmir'den geldi. Ege Bölgesi Ağrı-Diyadinliler Derneği, saldırıyı kınadı. İzmir'de biraraya gelen Ağrı-Diyadinlilerin, Türkiye'nin son 30 yılını heba eden şiddet ve terör ortamı

İzmir'den tepki geldi!

 

atay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırılara bir tepki de İzmir'den geldi.
 
Ege Bölgesi Ağrı-Diyadinliler Derneği, saldırıyı kınadı. İzmir'de biraraya gelen Ağrı-Diyadinlilerin, Türkiye'nin son 30 yılını heba eden şiddet ve terör ortamının karşılıklı atılan adımlarla ortadan kaldırılmasına yönelik girişimleri sonuna kadar desteklediklerini belirten Ege Bölgesi Ağrı-Diyadinliler Derneği Başkanı Ferit Çevik, "Barışa sonuna kadar evet diyoruz. Reyhanlı'da yaşanan ve onlarca masum vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yönelik bombalı saldırıları kalleşçe diye niteliyor ve mecrası ne olursa olsun lanetliyoruz." dedi. 
 
Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Karabağ'ın da katılarak destek verdiği açıklamayla İzmir'den kitlesel anlamda bir tepki zinciri oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Diyadinliler, toplumsal tüm kesimleri sağduyulu olmaya çağırdı.
 
Türkiye'de barışın tesis edileceğine inandıklarını ve artık; insan haklarının güçlendirildiği, bunun daha demokratik bir anayasayla güvence altına alındığı bir Türkiye hayal ettiklerini kaydeden Ağrı-Diyadinliler, çıkılan barış yolundan hiçbir koşulda geri dönülmemesini ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler