İzmir'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi, saat 08.34'tki sarsıntının merkez üssünü Yeniçiftlik-Tire olarak açıkladı.

İzmir'de 4.4 büyüklüğünde deprem

İzmirliler güne depremle başladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre bugün saat 08.34’de merkez üssü İzmir’in Tire İlçesi’ne bağlı Yeniçiftlik Köyü olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sabah güne başlarken vatandaşları tedirgin eden deprem, herhangi bir can ve mal kaybına yolaçmadı. İlk deperemin ardından aynı yerde saat 08.39’da 2.9, 08.57’de 2.6, saat 09.01’de de merkez üssü yakındaki Torbalı’nın Arslanlar Köyü olan 3.4 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

Muhtar: Hasar yok

Depremin merkez üssü Yeniçiftlik Köyü’nün muhtarı Ali Köklü sarsıntıyı şiddetli bir şekilde hissettiklerini söyledi. Tire’ye 23, Torbalı ilçesine ise 15 kilometre uzaklıkta olan köyde 700 kişi yaşadığını belirten Muhtar Köklü, “Çok şükür binalarda bir hasar yok. Can ve mal kaybı yaşanmadı. Sadece bir evin bacası yıkıldı” dedi.

Torbalı’da hissedildi

Deprem Yeni Çiftlik Köyü’ne yakın olan Torbalı ilçesi başta olmak üzere çevre yerleşim yerlerinde de hissedildi. Torbalı’da sarsıntıyı hisseden bazı vatandaşlar binalardan dışarı çıktı, kısa süreli panik yaşandı, ardından herkes işine devam etti.

Hayat normale döndü

Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremin ardından köyde Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de incelemelerde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. Ergi, “Güçlü bir sesle depremi yaşadık. Kısa süreli bir panik yaşandı. Çok şükür can ve mal kaybımız yok” dedi. Köylüler, depremden önce yeraltından gelen kuvvetli bir ses duyduklarını, geçmişte bölgede bu kadar şiddetli bir sarsıntı olmadığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler