İzmir İl Emniyet Müdüründen operasyon açıklaması

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 18 ilde düzenlenen operasyonla ilgili, "Gözaltına bulunanlar, kamuoyunda "Casusluk davası" diye bilinen dosyayla ilgili öncesi, esnası, süreci içerisinde yönlendirme, olayı manipüle etme, farklılaştırma gibi konular

İzmir İl Emniyet Müdüründen operasyon açıklaması

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 18 ilde düzenlenen operasyonla ilgili, "Gözaltına bulunanlar, kamuoyunda "Casusluk davası" diye bilinen dosyayla ilgili öncesi, esnası, süreci içerisinde yönlendirme, olayı manipüle etme, farklılaştırma gibi konuların içerisinde rolü ve dahli olan, ilgisi, etkisi olan kamu görevlisi ve sivil vatandaşlar var" dedi.

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, akşam saatlerinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) soruşturmasında gözaltında bulunan şüphelilerin Yeşilyurt semtinde bulunan Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'ndeki binasına geldi. Emniyet binasından çıkışında Uzunkaya basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soruşturma ile alakalı detaylı bilgi veremeyeceğini belirten Uzunkaya, "57 şüphelisi olan soruşturma kapsamında 48 kişi gözaltına alındı. 12 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 36 şüphelinin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor. Yurt dışında olan örgüt lideri bir kişi ile birlikte 9 zanlının da firari durumda. İfadeler sonrası şüpheliler muhtemelen cuma günü mahkemeye çıkarılacaklar. Gözaltına bulunanlar, kamuoyunda "Casusluk davası" diye bilinen dosyayla ilgili öncesi, esnası, süreci içerisinde yönlendirme, olayı manipüle etme, farklılaştırma gibi konuların içerisinde rolü ve dahli olan, ilgisi, etkisi olan kamu görevlisi ve sivil vatandaşlar var" dedi.

"İNŞAAT ÇALIŞMASI VAR ONA GELDİM"

Bir gazetecinin emniyet binasına geliş sebebini sorması üzerine Uzunkaya, "Burası benim emniyet müdürlüğümün bir birimi, birimleri sık sık ziyaret ediyorum. Siber suçlarla ilgili bir inşaat çalışması vardı ona baktım. Hem de operasyonla ilgili arkadaşlarımdan son durumun bilgilerini aldım" dedi.

Uzunkaya, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın "casusluk" olmadığının ortaya çıktığının anlaşıldığına ilişkin değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine de Vali Toprak'ın ne tür bir açıklama yaptığından haberi olmadığını, söz konusu "casusluk" olayının olup olmadığını değerlendirecek olanın adli merciler olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem