İzmir hava durumu

Hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji tarafından tüm yurtta beklenen yağışlar açıklanırken aynı zamanda İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumu da açıklandı. Zaman zaman bölgelerde yaşanan sel felaketlerinin ardından tüm yurtta hava durumu daha çok merak ed

İzmir hava durumu

Hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji tarafından tüm yurtta beklenen yağışlar açıklanırken aynı zamanda İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumu da açıklandı. Zaman zaman bölgelerde yaşanan sel felaketlerinin ardından tüm yurtta hava durumu daha çok merak edilir oldu. Peki tüm yurtta ve büyük şehirler olan İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumları nasıl olacak?

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Muş ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, iç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur ile Erzurum'un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İstanbul: Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzeyinde kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, il merkezi ve batı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 35

Hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumunu sizler için araştırdık. Yaz zamanı geldi ancak hava durumlarındaki değişiklik devam ediyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre ise bazı bölgelere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumu raporu ve bölgelerdeki yağış durumları.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem